Още след жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова у нас

...
Още след жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова у нас
Коментари Харесай

В някои държави прилагат химическа кастрация при педофилия

Още след жестокото ликвидиране на журналистката Виктория Маринова у нас се чуха гласове за въвеждане на химическа кастрация за изнасилвачи, каквато процедура има в някои страни по света - някои щати в Америка, Русия, Израел, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея и някои страни в Европа. На множеството места тя е доброволна. Противниците на концепцията акцентират, че това е краткотрайна мярка, която не въздейства на съзнанието на нарушителя.

Химическа кастрация за изнасилвачи и педофили - звучи извънредно и даже антихуманно, само че афектирани от жестоки закононарушения хората в множеството случаи я одобряват с утвърждение. Като цяло обаче се знае малко за нея. Тя се прави с субстанции, които понижават либидото и експанзията. Прилагат се с инжекция всеки месец. Имат странични резултати, които са нездравословни за здравето. Ако инжекциите се спрат, нагонът нормално се връща. В страните, в които се ползва, нормално е доброволна. т.е става единствено със единодушие на нарушителя като постоянно е условия за понижаване на присъдата му.
Людмил Рангелов - юрист: За нашите ширини не ми наподобява задоволително и рационално - допустимо е, в този момент се повдига като въпрос - допустимо е това да се дължи на две аргументи - едната е политически популистки претенции, а другата е, че огромна част от жителите не схващат, че химическата кастрация по резултат не е равна на хирургическата кастрация.
В Съединените щати - единствено в Тексас се ползва и хирургическа кастрация. Тя се постановява като насилствена мярка от съда. В Европа няколко страни позволяват химическата кастрация, измежду тях Германия, Франция, Белгия и скандинавските страни - Швеция, Финландия, Норвегия, Дания и Исландия. Там обаче тя постоянно е доброволна и при избрани условия.
Людмил Рангелов - юрист: Дори там в тези страни, където е планувано, това е вид, това не е универсално наказване. Сегашните санкции за такова действие са оптимално вероятните за страна, членка на Европейския - т.е. до живот без право на подмяна. Ние не можем да имаме смъртно наказване.
От 3 години в Турция е въведена насилствена химическа кастрация. Полша пък е единствената страна-членка на Европейския съюз, в която химическата кастрация също е насилствена, само че единствено в случаи на закононарушения против малолетни под 15 години. Миналия месец и Украйна вкара насилствена химическа кастрация за педофили.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР