Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат –

...
Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат –
Коментари Харесай

Радев три месеца губи времето на гражданите и на парламента, заяви Георги Свиленски

„ Още след изборите всички насочиха погледите към третия мандат – той е антикризисен и на всички партии “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по bTV зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание Георги Свиленски.

„ Когато ти дадат мандат за сформиране на държавно управление, би трябвало да търсиш болшинство, а не да поставяш линии. На „ Продължаваме промяната “ е ясно, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа декларация, с която се продължава военната помощ за Украйна “, добави той.

Според него забавеното връчване на мандатите основава неприятен казус.

„ Лошото е, че загубихме три месеца. Президентът Радев три месеца губи времето на жителите и на Народното събрание. Никой не е желал толкоз диалози и срещи “, уточни Свиленски.

„ Имаше смисъл от такова отсрочване, в случай че беше импортиран бюджет. Започнахме годината без нараснали заплати, без помощ за бизнеса, без 25 стотинки отстъпка за горива. Той може да връчи мандата по Великден и да каже – говорете си в Народното събрание. Призивът ми е час по-скоро, след връщането да бъде връчен третият - на който си избере. Да не бави топката. България има потребност от парламент, който да одобри бюджет “, акцентира националният представител от Българска социалистическа партия.

По думите му „ Български напредък “ демонстрира, че може да приказва по всички тематики с всички, само че имат 12 народни представители, а  за държавно управление трябват 121.

„ Предварително не мога да сложа безусловно никакви загради нито пред „ Български напредък, нито пред „ Демократична България “, безапелационен е Свиленски.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР