Още шокиращи снимки от невиждания пожар в Атина бяха публикувани

...
Още шокиращи снимки от невиждания пожар в Атина бяха публикувани
Коментари Харесай

Нови разтърсващи СНИМКИ от „плажа на ада“ в Гърция! Морето пламна, хората ослепяха

Още шокиращи фотоси от невиждания пожар в Атина бяха оповестени в медиите. Те са направени, когато огънят бушувал с най-голяма мощ в градчето Мати, източно от Атина, и разкриват същинския пъкъл, в който са попаднали намиращите с там хора.

Огънят върлувал през нощта към крайбрежието. На фона на нощното небе картината наподобява като че ли гори самото море.

Във водата, обаче, имало доста хора. Те били изправени пред алтернативата дали да скочат и да плуват, с цел да се спасят, или да бъдат погълнати от чудовищните пламъци, оповестява „ Грийк рипортър “.

Повечето избрали да скочат, надявайки се, че някой ще ги избави. Те плували във водата, задушени и заслепени от дима. Трябвало да се борят и с водните течения.

Същите ветрове, които раздухали пламъците, разбунили и морето и доста от хората в него скоро изгубили от взор брега и посоката. Някои по този начин и не избавили.

Тези, които имали шанс, били извадени от риболовци или от бреговата защита.

Покъртителен е разказът на един от тези риболовци – Таверик Халил, пред АП. Той е египтянин, само че от 20 години живее и лови риба в Гърция.

„ Беше безпорядък, разбирате ли? Знаете ли какво е да бъдете в целия този пушек, да не виждате нищо и да чувате хора, които викат за помощ? “, сподели той. Не помни какъв брой хора е избавил, знае единствено, че той и останалите риболовци вадили всички хора, на които се натъкнали.

„ Не можеш да видиш нищо в дима и огъня – толкоз доста огън и толкоз доста пушек! Имаше и мощен вятър. Не можехме да дишаме. Почти припаднах в един миг от дима, беше доста мъчно. Никога не съм виждал толкоз мъчно нещо до момента “, показа той.

„ Имаше всевъзможни хората във водата. Някои можеха да плуват, други не. Тези, които можеха, ги спасихме. Тези, които не можеха, не знаехме къде са, дали са живи, какво е станало. Никой не знае. Направихме каквото можахме “, прибавя той.

Един от приятелите на Халил извадил от водата мъртво тяло. „ Трагично е. към момента не мога да допускам какво стана, в действителност “, приключва рибарят.

At least 60 people, including young children have died in wildfires near Athens.

Greece has asked other European countries to help tackle the devastating fires, which are the worst the country has seen in more than a decade. pic.twitter.com/vbJvrDJpnH
— Channel 4 News (@Channel4News) 24 юли 2018 година




Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР