Още със започването на 50-ия Национален конгрес на БСП и

...
Още със започването на 50-ия Национален конгрес на БСП и
Коментари Харесай

Напрежение на Конгреса на БСП, поискаха оставката на Нинова

Още със започването на 50-ия Национален конгрес на Българска социалистическа партия и след първите фрази на водача на Корнелия Нинова породи скандал.
Прочетете още
Петър Витанов взе думата и попита: " Докога ще отхвърляме да носим виновността, водачът носи отговорността, същинският водач води борбите ".

Другарю, Витанов, дайте оферти по дневния ред, прекъсна го Георги Свиленски, който води първата част на съвещанието.

" По създание ", сподели Витанов. " Искам първа точка да бъде преустановяване на пълномощията на ръководителя на Народно събрание на Българска социалистическа партия ", заяви той. В залата последваха и ръкопляскания.

Бе издигнат въпросът, че има лист за недопускане на членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия и са закрити общински организации в Хасково.  Девет делегати са отстранени, те са пуснали тъжба в комисията по жалбите и мандатната , заяви Петър Мутафчиев.

Думата взе и Валери Жаблянов, който също стачкува и изиска микрофони в средата на залата, както и да се раздаде резолюцията в залата.

Румен Гечев попита: " Кой ще ръководи партията преди изборите, това е опит за атентат и няма по какъв начин да мине ".

Крум Зарков поддържа с искане за оставка на Корнелия Нинова.   " Откажете се от конгреса, с цел да може Българска социалистическа партия да завоюва избори ", изиска той.

По искане на Атанас Зафиров да се приключи дебатът и да се продължи с дневния ред на съвещанието - " оставката на Корнелия Нинова остана на думи ". 537 бяха " за ", 221, " срещу ", 16 " въздържали се " и дебатът бе преустановен.

Българска социалистическа партия взема решение съдружната си политика за идните избори на 50-ия си конгрес.

На форума в НДК разискват и насоките за създаване на нова стратегия на левицата.

" Ще приказваме за идея за нова, съвременна лява стратегия, за идеология. Ние сме единствената партия в България, която дискутира тези въпроси и която във всички времена стъпва на своите идейни корени. Това е стойностното на днешния конгрес. Надявам се на интензивност в полемиката, с цел да се даде принос в същностното, за което сме се събрали ", съобщи Корнелия Нинова, съобщи Българска национална телевизия.

" С оглед на настоящите събития ще бъде значимо това какви цели ще си сложим за идните парламентарни избори, тъй като те чукат на вратата и Българска социалистическа партия има какво да покаже и има какво да даде на българския народ, доказахме го в последните няколко въпреки и къси Народното събрание със обществените въпроси, които успяхме да решим. За Българска социалистическа партия е значимо на първо място да се показа добре на изборите, тъй като каквито и хрумвания да изповядва една партия те могат да бъдат осъществени само посредством присъединяване във властта и ние го доказахме. Ние доказахме, че когато сме в съпротива това, за което се борим и обещаваме, когато имаме опция, когато българските жители са ни дали тази власт, ние го изпълняваме. Не един и два са образците. В тези къси парламенти ние увеличихме минималната работна заплата, безплатните учебници от 1 до 12 клас, което коства 80 млн. за три години, за съпоставяне изборите, които се задават, костват 90 млн. С тези пари можеше за още три години да подсигурим учебниците. Помощта за 15 септември, което отново се отразява на всяко семейство, актуализацията на пенсиите, всичко това са резултати, които Българска социалистическа партия реализира и всеки жител по джоба си усеща тази борба ", добави Христо Проданов.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР