Още с влизането в сила на заповедта на министъра на

...
Още с влизането в сила на заповедта на министъра на
Коментари Харесай

Вътрешният министър обясни какво чака всеки нарушител на мерките за К-19

Още с влизането в действие на заповедта на министъра на опазването на здравето получихме сигнали за заведения, които работят нерегламентирано. При последвалите инспекции открихме такива извършители и предприехме съответните административни ограничения. Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Той посочи, че санкциите за физически лица са от 300 до 1000 лв., а за юридически от 1000 до 2000 лв.. При наново нарушаване санкциите се завишават. Проверките ни са сложни, дружно с Инспекцията по труда и Агенцията по храните, тъй че може да се стигне и до по-високи санкции, уточни Терзийски.

По думите след акциите в първите дни след влизането в действие на по-строгите ограничаващи ограничения нарушителите внезапно са намалели.

Той разяснява и подхванатите ограничения за наближаващия студентски празник – 8 декември. За нас е значимо спазването на публичния ред. При всеки един сигнал ще реагираме. Ще спомагаме, няма да оставим безотговорно да се развива обстановката, увери вътрешният министър.

По мотив появилите се клюки, че днешният антиправителствен митинг ще прерасне в пето Велико Народно въстание Христо Терзийски съобщи: "Не мога да кажа, че въстание може да се направи от 80 индивида, На вчерашното протестно автошествие пък имаше 24 автомобила ".

Министърът разяснява и настояванията на синдикатите на синдикатите в Министерство на вътрешните работи за нарастване на заплатите на чиновниците с до 30%.

Нормално е всеки, който прави някаква професионална активност да се стреми към по-висока заплата. Основната спънка е, че нашето министерство е най-голямата конструкция в страната – над 47 000 души. Засега е контрактувано нарастване с 15%, 231,5 млн. лв. в идващия бюджет ще отидат за нарастване на заплатите.

Всички чиновници в Министерство на вътрешните работи заслужават нарастване на заплатите, само че такива са опциите на страната. Имаме уверения, че при превъзмогване на проблемите с пандемията, може да се водят нови диалози за в допълнение нарастване на трудовите хонорари, разясни Терзийски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР