Още с приемането на основния Закон за концесиите преди две

...
Още с приемането на основния Закон за концесиите преди две
Коментари Харесай

Николина Ангелкова заяви: Да искаш 70 лв. за чадър не е окей

Още с приемането на главния Закон за концесиите преди две години изразихме нашето мнение че плажовете би трябвало да се отдават по специфичен ред, с цел да се подсигурява бистрота, да се подсигурява стопанисване, състезателност и сигурност. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите ѝ по родното Черноморие има безумни случаи на високи цени и всеки, който нарушава закона, ще бъде глобен.

,,Цената от 70 лв. не е окей, тя е безумна. В последна сметка никой не го кара този човек да стопанисва принудително плажа. В случая този наемател е огромен извършител и след края на сезона неговият контракт ще бъде преустановен. С такива дейности вреди на имиджа на продукта, също така са открити нарушаване във връзка с спасителите и квадратурата на заведението му``, разяснява Ангелкова концесионера на плаж ``Каваци – Юг`` в Созопол.

,,Когато приказваме за българския туризъм, който би следвало да бъде национална идея, би трябвало да има един спор и дружно да намерим верните решения. Това е ролята на всички нас. Провеждаме срещи с туристическия отрасъл и няколко пъти моля да се намерения какво е това, което би трябвало да подобрим, с цел да може качеството да бъде в действителност положително. Трябва да бъдем новаторски в предлагането на услуги``, добави министърът на туризма.

С признатите промени в законодателството Ангелкова уточни, че следващи влизания на джипове на плажа или морето ще бъдат глобени с 10 000 лв., а при наново нарушаване санкцията скача до 20 000 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР