Още при създаването на КПКОНПИ от БСП за България“ бяхме

...
Още при създаването на КПКОНПИ от БСП за България“ бяхме
Коментари Харесай

Нинова: Внесохме закон - председателят на КПКОНПИ да се избира от президента

„ Още при основаването на КПКОНПИ от „ Българска социалистическа партия за България “ бяхме срещу. Тази комисия беше основана сбъркано – тогава ние внесохме нашия различен антикорупционен закон и той беше отритнат. Времето сподели, че до момента в който съществуваше и работеше, нито един политик по високите етажи на властта не беше наказан за корупция “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание. Тя установи, че самият ръководител на комисията се е оказал забъркан в корупционни дейности.

Нинова посочи, че не може депутатите и ръководещото болшинство да излъчват ръководителя на комисията, страната да му заплаща заплата и да се чака, че той ще проверява депутатите обективно. „ Човек, който е подвластен от решението на болшинството, в случай че тръгне да проверява обективно – на следващия ден същото болшинство може да се събере и да го уволни. По този метод създадена- комисията, няма да пребори корупцията. Сега ни оферират повече от същото. Досега имахме корупция, в случай че комисията и ръководителят й продължат да работят по този закон, ще имаме повече от същото – повече корупция “, безапелационна бе Нинова. Тя сподели още, че от „ Българска социалистическа партия за България “ са внесли още веднъж антикорупционен закон, в който се упорства ръководителят на комисията да се назначава от президента.

„ Предлагаме го не тъй като президентът Радев е подсилен от Българска социалистическа партия. Утре може да е различен, само че това е институцията, която е определена директно от народа и не разпределя публични поръчки и еврофондове. Ще настояваме Сотир Цацаров, или който и да е различен, да не се избира от Народно събрание, а от президента “, съобщи Нинова. Тя акцентира, че не може да твърдиш, че не искаш депутати да излъчват този, който би трябвало да ги ревизира, и в това време да внесеш лична кандидатура – по думите й това би било двуличие от страна на левицата. На въпрос за гласуването на парламентарната група, тя обърна внимание, че ПГ ще участва на чуването на претендентите и ще вземе своето решение. По мотив персоналния си избор, Нинова съобщи, че ще гласоподава „ срещу “ кандидатурите на Цацаров и Найденов - не заради техните качества, а поради сбъркания модел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР