Още през юли очакваме 70 на сто от пълнолетните европейци

...
Още през юли очакваме 70 на сто от пълнолетните европейци
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: През юли очакваме 70% от пълнолетните европейци да бъдат ваксинирани срещу COVID-19

Още през юли чакаме 70 на 100 от пълнолетните европейци да бъдат имунизирани против COVID-19. Това заяви през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен при визитата си в завода на Pfizer в белгийския град Пурс. Тя добави, че 123 милиона европейци към този момент са получили първа доза ваксина.

По-рано тази година Европейски Съюз си сложи период до края на септември за постигането на задачата от 70 на 100 ваксинирани. Комисията през вчерашния ден заяви, че едвам десетина % от европейците към този момент са получили по нужните две дози ваксина.

По думите на Фон дер Лайен в идващите дни може да се чака да приключат договарянията с Pfizer за доставка в Европейски Съюз на 1,8 мириарда дози ваксина през 2022-2023 година. Тя означи, че това е главния препарат срещу COVID-19, употребен в Европейски Съюз. Председателят на Европейска комисия добави, че Европейски Съюз е трети по дял имунизирани след Съединени американски щати и Китай.

Фон дер Лайен уточни, че отсега нататък имунизацията се планува да обхване децата и подрастващите. Тя добави, че Европейски Съюз е изнесъл до момента 155 милиона дози ваксина към към 80 страни по света.

Директорът на Pfizer Алберт Бурла заяви, че в Белгия сдружението разполага с четири завода. Той означи, че в последните месеци скоростта на произвеждане съвсем се е удвоила. Бурла разясни, че Pfizer ще достави до края на годината 600 милиона дози за Европейски Съюз, като до през днешния ден са обезпечени 100 милиона дози, а до юли се чака броят да доближи 250 милиона. Дружеството планува тази година да създаде 2,5 милиарда дози ваксина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР