Още през юли, непосредствено след изнасилването, градските власти в Мюлхайм

...
Още през юли, непосредствено след изнасилването, градските власти в Мюлхайм
Коментари Харесай

Шокираща новина за семейството на циганина Георги, изнасилил германка

Още през юли, директно след изнасилването, градските управляващи в Мюлхайм ревизираха опцията за репатриране, само че стигнаха до извода, че фамилията на Георги С. - като български жители - се употребява от правото на свободно напредване в Европейски Съюз.

Според разпоредбите в Европейски Съюз, жители на една страна, които трайно обитават в друга, най-късно след пет години би трябвало да потвърдят, че изкарват прехраната си с приходи, а освен със обществени помощи.

Вулгарно: Последни вести за нашенските циганета, изнасилили групово германка

„ Човек, който няма работа и не е в положение да потвърди, че съществено си търси работа, може да бъде върнат в родината си ", изясни представителят на общината. В рамките на инспекцията, почнала още през юли, общинските управляващи в Мюлхайм открили, че фамилиите на четири от момчетата, обвинени като участници в груповото обезчестяване, имат трудови приходи в Германия.

За фамилията на Георги С. до момента също се смяташе, че има подсигурен приход. През юли бащата Зарко С. беше показал преди малко подписан трудов контракт с едно заведение за скара в града, само че инспекцията открила, че договорът е подправен.

„ Собственикът на заведението сподели, че въобще не познава подобен човек ", заяви представителят на кметството Фолкер Вибелс.

След установяването на този факт общинските управляващи започнаха процедура по репатрирането на семейство С. за България. Всъщност, по-голямата сестра на Георги дружно с детето си към този момент непринудено се е върнала в България.

Семейството може да апелира тази процедура, само че в случай че решението бъде доказано, българските жители ще разполагат със период от 4-6 седмици, с цел да се приберат непринудено в родината. В противоположен случай ще бъдат върнати наложително.

При това състояние прокуратурата би трябвало да реши дали 14-годишният Георги С. ще бъде репатриран, без да бъде съден в Германия.

Говорителка на прокуратурата разясни, че при съмнение за тежко закононарушение нормално не се позволява репатриране.

Ако Георги С. въпреки всичко бъде репатриран без правосъдно произвеждане в Германия, за него ще има отметка в Шенгенската осведомителна система, съгласно която при първото му последващо влизане в Германия против него автоматизирано ще бъде обновено правосъдното произвеждане.

Нека да напомним обстоятелствата: Срещу трите обвинени 14-годишни ромски момчета, произхождащи от България, се води следствие по съмнение в обезчестяване.

Следствието счита, че на 5 юли тази година пет момчета, две 12-годишни и три 14-годишни, са завлекли 18-годишна жена в горичка край детска площадка в немския град Мюлхайм, където групово са я изнасилили.

И петимата малолетни са български жители. Малко след действието хипотетичните причинители са арестувани, а против главния обвинен - 14-годишния Георги С. - е издадена заповед за арест заради заплаха от рецидив - момчето към този момент няколко пъти е имало прояви на полово принуждение.

Медиите настояват, че в края на предходната година Георги С. към този момент един път е изнасилил същата млада жена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР