Още през октомври омбудсманът Диана Ковачева е сигнализирала, че в

...
Още през октомври омбудсманът Диана Ковачева е сигнализирала, че в
Коментари Харесай

Водата е с лошо качество в цялата страна

Още през октомври омбудсманът Диана Ковачева е алармирала, че в страната има проблем с водоснабдяването – липсва задоволително вода, а на доста места качеството й е неприятно. Това показа Ковачева в изявление за Българска национална телевизия.

Омбудсманът сподели, че този петък е изпратила рекомендация до министъра на районното развиване с гледище в къси периоди да станат решенията за различно водно обезпечаване и също по този начин жителите да бъдат всекидневно осведомени за ограниченията, които се вземат.

През октомври тя е сезирала КЕВР и Министерството на околната среда и водите, и е напомнила на министъра, че в цялата страна има проблем с неприятното качество на водата. По нейно мнение е нужна смяна в Наредба №4, тъй като сега няма процедура, в случай че от чешмата ви потече мръсна вода, да се заплаща по-ниска цена.

Липсата на успеваемост на ВиК сдруженията и надвишаването на лимитите са измежду аргументите за рецесията в Перник, сподели омбудсманът.

За мръсния въздух в София

В последната година и половина в институцията са създали шест полемики по тематиката за мръсния въздух в столицата. Предстои още една през януари.

„ На първо място е значимо жителите да бъдат осведомени тогава, когато въздухът е нечист. Също по този начин е значимо и краткотрайните ограничения, които съдът дефинира да бъдат спазвани и да се мият по-често улиците “, уточни Диана Ковачева.

Важно е да има надзор, само че е значимо и жителите да са съзнателни и да не горят отпадъци, сподели тя.

Системата "Бонус-Малус "

Омбудсманът е на мнение, че има неправда при въвеждането на "Бонус-Малус ". Изпратена е рекомендация до Комисията по финансов контрол. Срокът за разискване е продължен.

Това, което е тормозило Ковачева, е фактът, че сякаш добросъвестните водачи не са задоволително подтиквани. „ При тези условия нарушаванията, които правят, ще влизат в тяхното досие, изясни Диана Ковачева.

Насилието над дами

Ковачева счита за положителни законодателните промени, само че е значимо да бъдат направени и още промени във връзка с насилието над дами.

Няма задоволително спешни центрове у нас. Според Ковачева те би следвало да са най-малко 28.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР