Още през ноември миналата година Samsung обяви началото на 10LPP

...
Още през ноември миналата година Samsung обяви началото на 10LPP
Коментари Харесай

Samsung вдигна завесата над мобилната платформа Exynos 9 Series 9810



Още през ноември предходната година Samsung разгласи началото на 10LPP индустриален развой - който е в действителност втора итерация на 10-нанометровата технология, употребена от компанията. 10LPP предлага примес от продуктивност и усъвършенствана енергоефективност, спрямо първата генерация 10-нанометрови чипове. Преди броени дни, в навечерието на CES 2018, Samsung подвигна завесата над първия чип, създаден по новата технология - Exynos 9 Series 9810 - очакван за AI приложения и мултимедийно наличие. Според множеството софтуерни специалисти, тази платформа е сърцето на Galaxy S9.

" Exynos 9 Series 9810 е най-иновативният ни мобилен процесор до този миг, с трета генерация CPU, ултрабърз гигабитов LTE модем и усъвършенстван логаритъм за надълбоко заучаване при обработка на изображения ", сподели Бен Хур - вицепрезидент в маркетинг звеното на Samsung. Платформата работи с осем ядра и предлага забележителен скок в продуктивността при многозадачна работа. Четири от осемте ядра са в действителност най-мощните, които Samsung може да предложи - те ще работят на честоти до 2,9GHz.

Благодарение на усъвършенствания в кеша и по-широката честотна лента, Samsung твърди, че подобрението при едноядрени задания е от два порядъка, а при многозадачност - 40%. Както можете да очаквате, останалите 4 ядра ще дават отговор за по-скромни приложения и задания, като по този метод ще удължат живота на батерията.

Алгоритмите за надълбоко заучаване, основани на невронни мрежи, дебютират в новата платформа. Тази функционалност може да се употребява за различаване на изображения, категоризация, търсене и по-сигурна биометрична отбрана. Графичният процесор, който е вграден в платформата, е въз основата на Arm Mali-G72 и включва 18 ядра с тактова периодичност 700+MHz. Тази настройка би трябвало да донесе 20% повече продуктивност, спрямо миналата, само че с по-добра консумация на сила.

Важна част от всяка мобилна платформа са информационните благоприятни условия, а Exynoss 9810 разполага с първия в сходно устройство 1,2 Gbps LTE модем, който предлага скорости на ъплоуд до 200Mbps. Предполага се, че устройствата с новите чипове - Galaxy S9 и S9 Plus ще бъдат показани на MWC 2018 в Барселона в края на февруари.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР