Още през есента на 2014 г., практически веднага след премиерата

...
Още през есента на 2014 г., практически веднага след премиерата
Коментари Харесай

Излезе най-мощният сериен Mercedes

Още през есента на 2014 година, на практика незабавно след премиерата на купето AMG GT, ръководителят на спортното поделение на Mercedes-Benz – Тобиас Мьоерс (от август той застава отпред на Aston Martin), даде обещание на публицистите, че рано или късно този модел ще получи рискова версия с името Black Series. И разясни, че тя ще наследи едноименната трансформация на суперколата SLS AMG. Очакваше се, че тя ще излезе през 2018 година, само че обещанието стана факт едва сега, оповестява Automedia.bg.

Както всички представители на фамилията тази версия също е оборудвана с 4,0-литров битурбо V8 мотор. В неговата основа е употребяваният до момента мотор M178, само че поради многото промени и доработки той получава личен показател - M178 LS2. Агрегатът е с " плосък "  колянов вал, нови разпределителни валове и изпускателни колектори, както и с увеличени турбокомпресори и интеркуулери. В последна сметка мощността му е увеличена до 730 к.с. (максимален въртящ миг от 800 Nm), до момента в който при най-мощната версия досега – AMG GT R, неговите индикатори са 585 и 700 Nm.

Двигателят е комбиниран със 7-степенна роботизирана скоростна кутия AMG Speedshift DCT, която е приспособена към нараствания въртящ миг и е пренастроена за каране на писта. Благодарение на това суперколата със задно предаване форсира от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди, а до 250 км/ч стига за по-малко от 9 секунди. Максималната скорост е 325 км/ч. За съпоставяне - версията AMG GT R подвига 100 км/ч за 3,6 секунди и развива 318 км/ч.

Каросерията на Mercedes-AMG GT Black Series е с усъвършенствана аеродинамика, което е резултат от взаимната работа на инженерите и дизайнерите на спортното поделение. Машината ще се отличава по увеличената решетка на радиатора в жанр Panamericana. Получава също така нова скица за систематизиране на въздушния поток, която понижава подемната мощ на предната ос и усъвършенства охлаждането на спирачните дискове.

Освен това суперколата има нов челен сплитер, който се контролира ръчно в две положения - street и race, а също по този начин нов похлупак с два огромни вентилационни отвора, спомагателни въздухозаборници за изстудяване на задните спирачки, голямо антикрило и на практика плоско дъно с " ребра ", които насочват въздуха към задния дифузьор. Активните аеродинамични детайли, които са същите като AMG GT R, обезпечават на GT Black Series притискателна мощ повече от 400 кг при скорост 250 км/ч.

Регулируемото окачване също е заимствано от R-версията, както и твърдата, само че олекотена структура на каросерията. Теглото на суперколата е понижено с потреблението на карбонови елементи. Калниците са разширени, а за автомобила са направени и специфични гуми Pilot Sport Cup 2 R MO.

В оборудването влизат още керамични спирачни дискове, опция за изключване на системата за стабилизация, опционален пакет AMG Track с каркас за сигурност, четириточкови защитни колани и противопожарна система.

Продажбите на най-мощния в историята Mercedes с V8 мотор към този момент стартираха на европейския пазар, като производителят разгласи началната цена и пусна онлайн-конфигуратор на формалния си уебсайт в Германия. Цената на автомобила с включените налози и такси е 335 240 евро, което е близо два пъти по-скъпо от общоприетия Mercedes-AMG GT R, продаван за 169 000 евро. Разликата в мощността на двете машини е 145 к.с. - (730 против 585), а допълнителните екстри повишават доста цената на Black Series.

Топ версията на спортното купе коства най-малко 20 000 евро от горната страна. Само за извънредния цвят AMG magma beam клиентът прибавя 8468 евро, а спортният пакет (включващ каркас от исполин, 4-точкови защитни колани и противопожарна система) е оценен на 7540 евро. Цената на останалите варианти варира сред няколкостотин и няколко хиляди евро.

Вече е известно, че от Mercedes-AMG GT Black Series ще бъде направена специфична версия P One Edition, която ще се предлага единствено на клиенти на хиперколата Mercedes-AMG One. Тя излиза в стеснен тираж от 275 бройки и ще коства най-малко с 50 000 евро повече.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР