Още през април 2012 г. жители на село Калища, където

...
Още през април 2012 г. жители на село Калища, където
Коментари Харесай

Приватизаторите на Стомана започнали да помпят вода от язовир Студена за по-лесно и евтино

" Още през април 2012 година поданици на село Калища, където минава водопроводът, захранващ от язовир " Пчелина ", язовир " Бушляк " и оттова водата се трансферира до " Стомана ", алармираха, че се вадят непозволено тръби и е нарушен пътят на селото. Тогава сформирах комисии и ги изпратих на място - оказа се, че " Напоителни системи " по джука заповед са решили да извадят оборудванията, които зареждат част от този тръбопровод за промишлените потребности на " Стомана ". Това сподели пред БНР кметът на община Ковачевци Васил Станимиров и добави, че язовир " Пчелина ", който се намира на територията на общината, сега е в обикновено положение.

" Подаването на вода от " Пчелина " към " Стомана " не е прекратено през 2012-а, а доста по-отдавна. Когато се приватизира цех " Стомана ", с цел да е по-угодно на новите притежатели, се взема решение да се подава вода от язовир " Студена ", тъй като тук водата е по-трудна и по-ангажираща. Защото зимните месеци има проблеми с водоснабдяването - това е вода, която замръзва и си желае поддръжка, а това донася по-големи разноски на предприятието ".

Станимиров отхвърли мненията, че водата в язовир " Пчелина " се излива в река Струма и не се употребява и изясни в предаването " Преди всички " по " Хоризонт ", че от 2015-2016 година под язовир " Пчелина " има издигната Водноелектрическа централа, който употребява водата, която прелива и създава електрическа енергия. По думите му ВЕЦ-ът работи в правила, избрани от страната, и сега няма проблем с равнището на " Пчелина ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР