Още през 80-те години на миналия век обаче Sears губи

...
Още през 80-те години на миналия век обаче Sears губи
Коментари Харесай

Американската търговска компания Sears влиза в процедура по несъстоятелност

Още през 80-те години на предишния век обаче Sears губи част от позициите си поради концепцията за огромно разширение в сфери като банкиране и обезпечаване.

Още по тематиката
Как софтуерните колоси изгубиха ореола си

След абсурда с Фейсбук водачите в технологиите от ден на ден се трансформират от " спасители " в " опасност "
20 апр 2018
Amazon стъпва на пазара на търговия с храни в Индия

Компанията получи позволение за тази активност от държавното управление
12 юли 2017
Бъфет продължава да продава акциите си в Walmart

Инвестиционната компания на милиардера се е разделила с бумаги за 900 млн. $ във веригата, като ускорява присъединяване си в Apple и авиосектора
15 фев 2017 Американската компания Sears Holdings подаде молба за отбрана от кредитори поради огромните си отговорности и загуби, оповестява Financial Times. Групата е притежател на веригите магазини Sears, Kmart, Kenmore и DieHard. Главният изпълнителен шеф на сдружението Еди Лампърт и неговият хедж фонд ESL Investments Inc. са натрупали задължения в размер на 2.5 милиарда $ от септември насам поради многократните опити да се резервира веригата магазини Sears, написа Bloomberg.

Онлайн конкуренцията

Sears Holdings беше определяна като най-голямата комерсиална верига на дребно в Съединени американски щати с известност, само че компанията не съумя да се оправи с изменящите се потребителски привички и онлайн конкуренцията. Опитите за смяна и рационализация доведоха до струпване на големи задължения.
От 2012 година загубите на групата са надхвърлили над 10 милиарда $.

Компанията, която се наричаше Sears, Roebuck & Co., се трансформира през годините в запазена марка с необятен продуктов подбор, а веригата се разрастваше в десетилетията след Втората международна война дружно с възходящата междинна класа в Съединени американски щати.

Още през 80-те години на предишния век обаче Sears губи част от позициите си поради концепцията за огромно разширение в сфери като банкиране, обезпечаване и кредитните карти, а при започване на 90-те години Walmart измести сдружението като максимален търговец на дребно в Съединени американски щати.
Лампърт, който е най-големият акционер в Sears, затвори стотици магазини, понижи годишните разноски с повече от 1 милиарда $ и закри веригата Lands’ End, само че това се оказа незадоволително, с цел да се избави Sears.

Негативна наклонност

Операторът на магазините Sears и Kmart е част от фирмите, влезнали в възходящ лист на търговците на дребно, които са оповестили неплатежоспособност или са премахнати през последните няколко години в изискванията на мощно конкурентен климат, означи AP.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР