Още през 2012 и 2013-та година тогавашният премиер на Македония

...
Още през 2012 и 2013-та година тогавашният премиер на Македония
Коментари Харесай

Заев категоричен: Като премиер Груевски се е съгласил на име Горна Македония

Още през 2012 и 2013-та година тогавашният министър председател на Македония Никола Груевски се съгласява Република Македония да се назовава " Горна Македония ". Това сподели македонският министър-председател Зоран Заев пред локалната телевизия Канал 5.
Това нещо го споделям за първи път. Това е записано в подслушваните диалози, разясни Заев, визирайки така наречен " осведомителни бомби ", които той пускаше, до момента в който беше в съпротива. Заев акцентира, че управляващите в Атина по това време са отказали да подпишат съглашение, тъй като са били подразнени от така наречен " антиквизация на Македония " на режима на Никола Груевски.
Зоран Заев разясни, че Специалната прокуратура на Катица Янева има записи, които удостоверяват тази информация. " Днес споделям това нещо за първи път, тъй като хората би трябвало да знаят за лъжливия национализъм на Груевски и неговите сътрудници ", акцентира актуалният македонски министър председател.
Днес, 20 юни, македонският парламент би трябвало да гласоподава утвърждение на контракта за името на страната, подписан с Гърция. Припомняме, че за утвърждение би трябвало нормално болшинство - 61 гласа, а при вероятно утвърждение може да се стигне до слагане на въпроса на референдум, като е необходим и подписът на македонския президент Георге Иванов, който към този момент изрично отхвърли да подпише документа. Новото име на Македония, според съглашението, е " Република Северна Македония ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР