Още през 2003 г. в УМБАЛ "Св. Екатерина"-София са извършени

...
Още през 2003 г. в УМБАЛ "Св. Екатерина"-София са извършени
Коментари Харесай

УМБАЛ „Св. Екатерина“-София: Още през 2003 г. са извършени първите трансплантации на бял дроб

Още през 2003 година в УМБАЛ "Св. Екатерина "-София са осъществени първите трансплантации на сърце-бял дроб и настрана единствено на бял дроб от напълно български екип, с началник проф. Чирков. Това оповестиха от болничното заведение по отношение на тиражирана в медиите информация, че в болница "Лозенец " е осъществена първата трансплантация на бял дроб в България, съобщи "Фокус ".

На 27 октомври Министерство на здравеопазването заяви, че "първата белодробна трансплантация " е била осъществена от екип на Университетска болница "Лозенец ", управителен от доктор Игор Тодораке от университетската болница в Хановер и проф. доктор Любомир Спасов. Трансплантацията почнала към 22.30 на 26 октомври и завършила към 4.30 часа на идващия ден.

Допълва се, че "през цялото време министър Ананиев е получавал информация за хода на трансплантацията ". Рецепиент на тази трансплантация станал 70-годишен мъж с последна степен на белодробна непълнота заради белодробна фиброза. В момента пациентът се намира в реанимация.

Допълнителна информация ще бъде предоставена от УБ "Лозенец ", се споделя в известието. Такава към момента се чака.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР