Още през 1997 г. в. The Independent, в навечерието на

...
Още през 1997 г. в. The Independent, в навечерието на
Коментари Харесай

Британски вестник още през 1997 г. прогнозира възхода на Борис Джонсън

Още през 1997 година в. The Independent, в навечерието на парламентарните избори в Британия - същите, при които консерваторите ненадейно изгубиха властта и министърът на труда Тони Блеър стана министър-председател, реши да огледа в бъдещето за 23 години напред и да планува кой ще бъде в основните функции в политиката.

Вестникът избра всички перспективни политици на възраст под 35 години. Бяха посочени общо 45 души. И единствено един от тях - журналистът Борис Джонсън, който по това време беше на 32 години, извърши и надвиши проекта: малко преди началото на 2020 година той освен влезе в кабинета, той го оглави. Останалите липсват.

До 1997 година Борис Джонсън съумява да управлява единствено Оксфордския студентски съюз, той не се изкачва по административната стълбица. Подобно на своя кумир Уинстън Чърчил, Джонсън написа за това в колонка в „ Дейли телеграф “, преди да пристигна на власт.

В прогнозата през 1997 година той се преглежда като водача, водещ Англия към Brexit. Това не са чудеса на астрологията: Джонсън още тогава не е долюбвал нито цветовете, нито чиновниците на Брюксел, описвайки ужасите на Европейския съюз, измислени най-вече от самия него.

Например, Джонсън написа, че Европейски Съюз се стреми на всички места да понижава диаметъра на презервативите, разчитайки на дребни италиански модели.
Борис Джонсън, английски министър председател: „ Бяхме съюз доста преди присъединението към Европейския съюз, доста ви благодаря. Ние сме съюз на Шотландия, Англия, Северна Ирландия и Уелс, а не някакви проклети 27 страни там. “

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР