Още преди сегашната енергийна криза много хора в Европа не

...
Още преди сегашната енергийна криза много хора в Европа не
Коментари Харесай

Когато няма пари за отопление: Данните от България и ЕС

Още преди сегашната енергийна рецесия доста хора в Европа не са разполагали с задоволително средства, с цел да отопляват съответно жилищата си. В Германия да вземем за пример през предходната година цели 2,6 милиона души не са имали задоволително пари, с цел да затоплят задоволително жилищата си, сочат данните на Федералната статистическа работа.

В България най-вече хора са наранени

Тази численост съставлява 3,2 % от популацията на страната. Най-силно наранени са хората, които живеят сами (4,3% от всички домакинства), както и самотните майки или татковци (4,7 процента).

По този индикатор обаче Германия стои относително добре в Европа, където приблизително 6,9 на 100 от популацията не е можело да затопля задоволително жилището си през предходната година заради финансови аргументи, излиза наяве от данните на Евростат. Най-много хора са студували в домовете си през зимата на миналата година в България – цели 23,7 % от популацията на страната. Следват Гърция - със 17,5 на 100, и Испания – с 14,2 %. С най-хубави индикатори е Финландия, където единствено на 1,3% от популацията му се е налагало да стои на студено в дома си през зимата.

Такава статистика в Европейски Съюз се води от 2020 година за да регистрира риска от изпадане в беднотия в страните от общността. В Германия въпросите, свързани с отоплението на домовете, годишните отпуски или пълноценното хранене са неизменима част от провежданите представители микропреброявания.

Експерти упорстват за повече държавни помощи

Близкият до синдикатите Институт за макроикономика и проучване на икономическите цикли упорства за по-голям ангажимент на страната, която би трябвало да облекчи най-бедните семейства в енергийната рецесия. Отбелязва се обаче и това, че подхванатите към този момент ограничения, като еднократната енергийна помощ от 300 евро, са стъпки " в вярната посока ".

Някои от тях обаче имат и дефекти, като препоръчаното дружно с тавана на цените на газа процентно вдишване от страната на разноските за отопление на база обикновено ползване. Така семействата с високо ползване и високи сметки за парно в парично изражение биха били облекчени в доста по-голяма степен, в сравнение с тези с ниско ползване на сила. Ако мярката действаше без да има горна граница, притежателите на огромни първокласни парцели биха се радвали на облекчения, които в рискови случаи биха могли да надвишават в пъти междинното, считат специалистите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР