Още преди предните избори прогнозирах една низходяща тенденция за БСП.

...
Още преди предните избори прогнозирах една низходяща тенденция за БСП.
Коментари Харесай

Бивш лидер с удар, Нинова е безутешна: БСП ще падне до пето място! Това е нечувано в историята…

Още преди предните избори предвиждах една низходяща наклонност за Българска социалистическа партия. За страдание, тази прогноза се сбъдва. Българска социалистическа партия трайно участва в зоната четвърто/пето място. След като се затвърди на четвъртото място, в този момент има огромна възможност да стигне и до петото. Нещо, което е нечувано в историята на Българската социалистическа партия. Това разяснява в изявление за ПИК TV някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

По думите му по-големият проблем е, че понижава потенциалът за посланичество на левите хора в България, а те са болшинство.

„ Кой заплаща тежката цена на инфлацията, на поскъпналите енергоносители, на цялостната икономическа конюнктура? Това са болшинството български жители, които в никаквъ случай не могат да одобряват, че има някаква правдивост в понасянето на тежестта. И тук поражда въпросът къде е Българска социалистическа партия? Българска социалистическа партия не се оправя със задачата да убеди хората, че тя може да предложи една друга Политика от другите партии. И оттова идват резултатите – на предходните избори, които несъмнено ще бъдат поправени от присъединяване на Българска социалистическа партия във властта с една дясна компания “, изясни социалистът.

Според него за Българска социалистическа партия остава само да преброи резултата и да види, че тотално е объркала пътя.

„ Хората посещават магазините, аптеките, заплащат разноските си за електричество и отопление, виждат какъв брой е цената на дървата макар обещанието, че ще бъдат евтини. Те гонят 200 лева за кубик, а си спомняте какво обещаваше госпожа Нинова преди 4 месеца. Тогава с един бодрячески звук се обещаваше доста, а през днешния ден се вижда, че тези обещания нямат нищо общо с действителността. И каквито и обещания, заклинания и хвалби да звучат от устата на госпожа Нинова, те няма да съумеят да заблудят доста хора “, безапелационен е Михаил Миков.

По думите му Българска социалистическа партия няма управническа стратегия, а има единствено предизборна платформа. „ Основателно не предлага стратегия за ръководство, тъй като социологическите й изследвания й отреждат вероятно подкрепяща роля в една дясна коалиция “, посочи някогашният ръководител на Българска социалистическа партия.

„ България заплати за разбирането на Европа за енергийната политика със затварянето на четири енергоблока на АЕЦ „ Козлодуй “, които можеше да бъдат реновирани и през днешния ден да създават сила.

България заплати с нереализацията на плана „ Белене “. Демократична България тичаха по площади, села и медии и обясняваха какъв брой непотребен е АЕЦ „ Белене “. Нека всеки българин да си направи сметка какво благосъстояние щеше да има през днешния ден България при още една работеща електроцентрала “, съобщи още социалистът.

Според него българският План за възобновяване и развиване робува на едно политическо схващане, обвързвано със зелената сила. Самата реализация на това схващане ще създадат по този начин, че огромна част от средствата по този проект да излязат отвън България.

Той предвижда напрежение сред жителите в EC.

„ България не слага доста изрично и ясно националния интерес пред всички други ползи, които съществуват “, отсече Михаил Миков.

По думите му дребнотемието се трансформира в съществена на предизборната акция.

Социалистът разяснява и тематиката за „ Газпром “.

„ Нищо няма да стане с договарянията с „ Газпром “. България в никакъв случай не е била сериозен пазар за „ Газпром “. Винаги са доминирали едни други политически и другарски връзки, които са определяли позицията на България в икономическите връзки с „ Газпром “. Днес това го няма след прекъснатите връзки и отводът да се заплаща по препоръчаната скица. Никъде в европейското законодателство няма възбрана за заплащане в рубли. Още повече че не ставаше въпрос за възнаграждение в рубли. Ставаше въпрос за възнаграждение в долари и евро и последващото им превалутиране. Този отвод, който предходното държавно управление направи, беше напук и зависещ на политически и идеологически разбирания, в сравнение с някаква естествена икономическа или юридическа логичност. И в този момент българските жители ще би трябвало да платят тази цена “, недоволства някогашният водач на Българска социалистическа партия.

„ Няма либерален газ. Що се отнася до мантрата за диверсификацията – ние сега сме подвластни от втечнения газ, подвластни сме от цените на борсата в Нидерландия. Най-добрата диверсификация ще реализираме, като тръгне в горите да събираме дръвца. Който има гори, да си взима позволение и да събира съчки. До подобен вид диверсификация ни докараха “, недоумява Михаил Миков.

„ Не мисля, че ще имаме постоянен кабинет. фрагментацията на политическото посланичество надали може да даде здрава съществена за устойчиво болшинство и респективно за постоянен кабинет. Трябва връщане към същинската политика. Останалото води към все по-тежка фрагментация, все по-тежко изместване на политическото от персоналното. Дори и да се образува болшинство на компромисите, животът му ще бъде, колкото на предходното компромисно болшинство. Ще има нови избори, до момента в който няма избистряне на политическите платформи и осъзнаване на гласоподавателите, че те са някъде – или в ляво или в дясно. Няма по какъв начин да са по средата. Техните ползи минават през разбирането за ляво и дясно “, приключи социалистът.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР