Още преди последните от 12-те момчета и треньора им, заклещени

...
Още преди последните от 12-те момчета и треньора им, заклещени
Коментари Харесай

Два филма за спасителната операция в Тайланд

Още преди последните от 12-те момчета и треньора им, заклещени в пещера в северен Тайланд да бъдат извадени, Холивуд към този момент потриваше ръце при мисълта за вероятните филми по тематиката. Екип на студиото Pure Flix, което прави филми на християнска тема, беше на терен, с цел да беседва със спасители и близки на потърпевшите с вярата да получи правата за филмирането на историята.

 Снимка 367928

Лосанджелиското студио Ivanhoe Pictures обаче разгласи, че тайландското държавно управление е дало на тях публично позволение да трансфорат избавителната акция в игрален филм. Режисьор ще бъде Джон Чу, чийто финален филм Crazy Rich Asians излиза през август и се чака да бъде шлагер. В Тайланд и Азия незабавно се появиха подозрения, че филмът ще измести фокуса от тайландските момчета и ще го трансферира върху интернационалните спасители.

 Снимка 367927

Чу побърза да опровергае сходен вид с пост в Twitter, който твърди, че филмът му няма да бъде съсредоточен върху бялата раса, а върху красивата история за спасяването на едни човешки същества от други човешки същества.

I refuse to let Hollywood #whitewashout the Thai Cave rescue story! No way. Not on our watch. That won’t happen or we’ll give them hell. There’s a beautiful story abt human beings saving other human beings. So anyone thinking abt the story better approach it right & respectfully.
— Jon M. Chu (@jonmchu) July 11, 2018

Междувременно управляващите в Тайланд оповестиха, че ще трансфорат пещерата Там Луанг, в която младежите и треньорът им прекараха 9 дни, в музей. Той ще демонстрира по какъв начин тъкмо е протекла избавителната интервенция и ще обезпечи туристическа атракция в район, който досега не е известен измежду посетителите на страната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР