Още преди обяд в югозападната половина от страната, а след

...
Още преди обяд в югозападната половина от страната, а след
Коментари Харесай

Оранжев код за дъждове с гръмотевици в Западна България, температурите се покачват

Още преди обяд в югозападната половина от страната, а след обяд и в североизточната, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

 

На доста места в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания. Има и заплаха от гръмотевични стихии. На места предстоящите нови количества ще доближат 50 мм.

 

Почти без превалявания ще остане в крайните източни региони. Ще духа слаб до сдържан северозападен, в източните региони - североизточен, вятър.

 

Температурите ще останат в необятни граници, от 17°-18° по високите западни полета до 28° тук-там в североизточните региони, в София - към 17°. оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

 

По Черноморието преди обяд облачността ще е раздрана, след обяд - забележителна. На места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места, основно в масивите от Западна България, ще има интензивни краткотрайни и обилни по количество превалявания, съпроводени с гръмотевици.

 

Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра - към 10°.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР