Още преди няколко години Хуан Карлос Фереро изрази убеждението, че

...
Още преди няколко години Хуан Карлос Фереро изрази убеждението, че
Коментари Харесай

Ученикът настига учителя: Алкарас изравнява Фереро по седмици като №1


Още преди няколко години Хуан Карлос Фереро изрази убеждението, че Карлос Алкарас ще бъде първенец от Големия шлем и №1 в света. Победителят от Ролан Гарос за 2003 година обаче надали е очаквал, че прогнозата му ще се сбъдне толкоз скоро. Миналия месец Алкарас победи на US Open завоюва дебютния си „ мейджър “ трофей, трансформирайки се в най-младия водач в ранглистата.

Последвалите няколко седмици обаче не бяха изключително положителни за младежа, който записа две загуби в три мача, в това число изненадващото проваляне от лъки неудачника Давид Гофен в първи кръг на ATP 500 шампионата в Астана. В края на месеца Алкарас ще играе и в Базел и при нов неоснователен резултат ще рискува да загуби първата позиция след Мастърса в Париж (31 октомври – 6 ноември).

Дори в случай че това се случи обаче Алкарас ще прекара на върха на ранглистата най-малко осем седмици, като по този метод ще изравни достижението на Хуан Карлос Фереро. „ Ел Москито “ стана първи в света на 8 септември 2003, откакто доближи финала на US Open, където претърпя проваляне от Анди Родик (3-6, 6-7, 3-6). В края на сезона резултатите на Фереро се утежниха и той приключи годината като №3 в света след Родик и Роджър Федерер.

Алкарас от дълго време си подсигурява място на Финалите на ATP в Торино (13-20 ноември), само че завършването на сезона като №1 от негова страна към момента не е несъмнено. Към момента 19-годишният испанец е с актив от 6740 точки, на 930 пункта пред Рафаел Надал и на 1095 пред Каспър Рууд.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР