Още преди никулденските празници служителите от сектор РК-Бургас, Варна и

...
Още преди никулденските празници служителите от сектор РК-Бургас, Варна и
Коментари Харесай

Масови проверки за незаконен улов преди Никулден протичат в Бургас

Още преди никулденските празници чиновниците от бранш РК-Бургас, Варна и Добрич започнаха да правят масирани инспекции по цялото Черноморие. Те са под контрола на началника отдел „ РК Черно море “.
Проверяват се риболовен пристанища и търговски обекти за продажба на риба. Осъществява се надзор при разтоварване на риба от риболовен лодки и кораби, улавящи есенните рибни пасажи по българското Черноморие. Бургаските риболовци обаче, които плашат лиценз за улов на риба, към момента чакат обичаната на всички деликатесна риба паламуд. Actualno.com беседва с Димитър Янчев, който има лодка в Рибарското населено място край Бургас:
„ За страдание, пасажи от паламуд към момента няма. Чакаме ги, само че поради топлата есен не идват в наши води. Други години по това врене е било студено, мрежите към този момент са били цялостни с риба. Има вяра, само че и опция пасажите да минат в по-дълбоки и по-хладни води. Когато захладнее паламудът се групира и слиза към брега, а в този момент температурата на водата е към е 20 градуса. Но се надяваме да стане студено и да пристигна и тук. “
Докато се чакат пасажите с паламуд чиновниците на ИАРА ще продължат да следят плавателните съдове улавящи есенните рибни пасажи от лефер, паламуд, зарган, меджит, барбун, калкан. Тези типове риба са изключително търсени освен на нашия на нашия пазар, само че се изнасят за продажба в прилежащи страни. При едни от последните инспекции са открити нарушавания. В язовир Мандра са открити шест мрежи с дължина 180 метра, заложени в работно състояние. При изваждането им от водите на язовира, е открито че в тях има пет кг сребриста каракуда, която е върната назад във водата. Другият случай е в Поморийското езеро. Там е открита мрежа с дължина 50 метра, която е извадена от водата, преди в нея да бъде уловена риба.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР