Още преди началото на учебната година в Министерството на образованието

...
Още преди началото на учебната година в Министерството на образованието
Коментари Харесай

Образователното министерство от месеци знаело, че се готви паника сред родителите

Още преди началото на образователната година в Министерството на образованието и науката (МОН) са постъпвали сигнали за опити да се всее суматоха измежду родители, че има заплаха децата им да бъдат отнети от обществените служби, заяви министърът на образованието Красимир Вълчев в петък.

" Очевидно някой има други цели. Това са хора, които бяха свързани с митингите против несъществуващата Стратегия за детето. Аз не мога да им схвана задачите. Когато се градят тези върху несъществуващи неща – има подозрение и за други цели”, сподели Вълчев пред бТВ.

По думите му най-проблемни са тъй наречените " обособени квартали” и учебните заведения в тях, а слухът се е разпространявал в обществените мрежи от религиозни лица.

" В Сливен нервността закупи най-големи размери. Предходната седмица имахме проблем във " Факултета ", имахме опити в Пловдив, Асеновград, Пазарджик – там, където има централизация на сходни деца ", сподели Вълчев пред бТВ.

По думите му съответно в Сливен е имало интервенция и на религиозни лица, а слухът се е разпространявал най-често посредством обществените мрежи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР