Още преди началото на консултациите президентът Румен Радев заяви с

...
Още преди началото на консултациите президентът Румен Радев заяви с
Коментари Харесай

Президентът се среща за консултации с „Демократична България“

Още преди началото на консултациите президентът Румен Радев съобщи с безпокойствие:

" Ще бъде извънредно безконтролно, в случай че и този парламент завърши без държавно управление и обновен бюджет. Така служебното ще е с вързани ръце ", сподели президентът Радев.

От Демократична България пристигнаха на консултациите с вяра да се открие формулата за сформиране на кабинет. Държавният глава още веднъж посочи нуждата от постоянно държавно управление поради редица провокации.

" ГЕРБ-СДС потвърдиха да върнат мандата. От тук пораства и залогът за третият мандат. За да се получи - изисква се разговор и консенсус. Вашата коалиция е деен фактор в разговора. Трябва ли да се промени нещо в метода за договарянията в Народно събрание. Защото остава трети мандат, който ни дели да има или да няма държавно управление ", сподели президентът Радев.

От Демократична България считат, че е належащо да има ръководство, което да преведе страната най-малко през зимните месеци. Посочиха като основни фактори разговорът и взаимните отстъпки.

" Поставихте пръста в раната. Наистина залогът е в третият мандат. Ние не можеше с първия мандат да приемем налагане на мнение. Толкова по-важно е с третия мандат четирите партии отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи да излъчим ръководство, което да обезпечи първа помощ. Нашата воля е по тази причина. Ключово е " ИТН " да влязат в този разговор ", съобщи ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР