Още преди месеци е било прекратено делото срещу кандидата за

...
Още преди месеци е било прекратено делото срещу кандидата за
Коментари Харесай

Още преди месеци е било прекратено делото срещу кандидата за вътрешен министър Калин Стоянов

Още преди месеци е било прекъснато делото против претендента за вътрешен министър Калин Стоянов. Той бе упрекнат в края на 2021 година, че като шеф на ГДБОП е принуждавал прокурори по следствието за изтеглените с чували 53 млн. лв., планувани за градежа на Автомагистрала " Хемус ".

Шефът на ГДБОП бе измамен под отговорност от Софийската районна прокуратура. Според обвиняването той карал прокурори от Софийската градска прокуратура, която гледа делото за Автомагистрала " Хемус ", да одобряват изискванията на юриста на обвинения Борислав Колев.

Той упорствал да даде пояснения по случая с изтеглените 53 милиона лв. за строителството на " Хемус ", против което обвиняването му да бъде променено в по-леко, мярката му " домакински арест " да не бъде протестирана и при започване на януари да получи позволение да пътува отвън страната, написа 24 часа.

Наблюдаващата прокурорка тогава декларирала, че сходни ангажименти са в несъгласие със закона. След това се провела среща на наблюдаващите прокурори с проверяващите чиновници от ГДБОП и шефа. Именно за нея бе упрекнат Стоянов, като се твърдеше, че е приказвал с несъответствуващ звук и е споделил на една от обвинителките, че поставя завършек на следствието и ще й се търси отговорност.

Още тогава Стоянов отхвърли обвиняванията. " Категорично декларирам, че по никакъв мотив и по никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата да прави каквото и да било и не съм употребявал обидни думи против тях ", сподели тогава той.

След траяло към година следствие делото е прекъснато, защото е открито, че Стоянов не е принуждавал никого.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР