Още преди края на стартираните от президента Радев консултации с

...
Още преди края на стартираните от президента Радев консултации с
Коментари Харесай

ИТН започна преговорите за правителство. Първо, с ДБ

Още преди края на стартираните от президента Радев съвещания с парламентарните партии, " ИТН " започва своя серия от политически совалки. Преговорите, които ще продължат най-малко три дни съгласно предварителните поръчки, би трябвало да открият формула за сформиране на държавно управление и ръководство по общи цели.

Първата среща е с " Демократична България ". Тя стартира към 15.30 ч. в Народното събрание и в нея от “Има подобен народ ” се включиха организационният секретар на партията Виктория Василева, шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, както и заместниците му Филип Станев и Ивайло Вълчев. От “Демократична България ” се явиха съпредседателите Христо Иванов и Атанас Атанасов, и Владислав Панев, които преди този момент бяха и на съвещания с президента.

" Благодаря ви, че приехте поканата за тази среща. Честно казано уповавам се да протече умерено и елементарно, тъй като най-малко от наша позиция нямаме разлики по целите ", сподели Тошко Йорданов при започване на срещата с контактната група на Демократична България. Той акцентира, че и да има разминавания е значимо да се потвърдят главните цели, “за да има държавно управление, защото изчегъртването на ГЕРБ е цел номер едно ”. Самият факт, че подобрихте резултата си и в този момент сте тук са поредност от положителни знаци, разяснява в отговор Христо Иванов. И даде поръчка, че от обединението ще вземат участие в диалозите с професионализъм и оптималната сила.

В събота от 11.00 часа от Има Такъв Народ ще се срещнат с ПГ на " Изправи се БГ! Ние идваме! ", от 14.00 ч. - с Българска социалистическа партия, а в неделя от 11.00 ч. - с Движение за права и свободи.

От Има Такъв Народ изпратиха предложения до всички парламентарни партии, само че без ГЕРБ, за преговори по целите на бъдещия кабинет с техен мандат. Според авансово оповестените планове от Има Такъв Народ всички срещи ще се проведат в постройката на Народното събрание и ще бъдат обществени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР