„Още преди изборите заявихме, че няма да правим коалиции с

...
„Още преди изборите заявихме, че няма да правим коалиции с
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Беше ясно, че този парламент няма да изкара повече от месец

„ Още преди изборите декларирахме, че няма да вършим обединения с партии на статуквото – това е реалност. В момента ние нямаме нужния брой депутати за сформиране на държавно управление и това е явно. Така че беше ясно, че ние държавно управление няма да вършим “.

Това сподели Тошко Йорданов, откакто „ ИТН “ върнаха мандата за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.



„ Много близо до здравия разсъдък е, че този парламент най-вероятно няма да изкара повече от един месец. Което значи, че в този месец би трябвало да се направи най-необходимото, а това е да има почти естествен избирателен закон за идващите предварителни избор “, сподели Йорданов.

„ Мажоритарни избори за един месец не могат да се създадат. Всички неистини, които бяха изречени, че „ ИТН “ се отхвърлят от мажоритарни избори през вчерашния ден лъснаха, тъй като в Правна комисия единствените, които предложиха на идващите избори да има мажоритарен избор, беше партия „ ИТН “. Всички гласоподаваха срещу, в това число представителите на ГЕРБ, които до оня ден знаете какви циркове разиграваха в пленарна зала “, разясни Тошко Йорданов.

На излизане от президентството „ ИТН “ от Вътрешна македонска революционна организация, които се събраха на митинг там, ги освиркаха със викания „ Турски мекерета “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР