Още преди да напусне родната си България, Владимир Каралеев шие

...
Още преди да напусне родната си България, Владимир Каралеев шие
Коментари Харесай

20 въпроса: Владимир Каралеев

Още преди да напусне родната си България, Владимир Каралеев шие облекла за себе си и за приятелите си, които не намират по софийските магазини нищо забавно и провокативно за известните техно празненства в края на 90-те. Движи се постоянно отвън рамките на общоприетото, освен това с лекост и убеденост, че е на вярната пътека.
19-годишен, Каралеев отпътува да учи фешън дизайн в Германия. Силно повлиян от актуалното изкуство, още с дебютната си сбирка показва своя непокътнат знак - изненадващите комбинации и пробни кройки, асиметрията и деконструкцията, както и играта с подгъви.
През 2005 година основава личен лейбъл - Vladimir Karaleev. Шест години по-късно критиците от немскоезичното издание на Vogue го дефинират като " новото огромно изобретение на Берлинската фешън седмица ", а стилните редактори на The Guardian предвиждат, че той ще е измежду дизайнерите, които ще върнат Германия още веднъж на международната фешън карта. И не бъркат. Днес Владимир Каралеев назовава Берлин " у дома " и неговите облекла се носят в целия свят.
Като какъв човек се определяте?
Спокоен и въодушевен, на моменти безреден в очите на другите (но постоянно проведен в личен ред), сериозен, неопитен (но постоянно готов).
Реклама Нещото, в което вярвате безусловно?
Напоследък по-скоро се колебая, в сравнение с да имам вяра безусловно.
Любимият ви миг от деня?
Денят ме напряга от време на време, цялостен е с неприятни задания, изискващи внимание. През нощта мога да се съсредоточвам по-добре, тогава никой не се обажда по работа и не чака незабавен отговор по имейл.
Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Когато работиш за себе си, най-голямото предизвикателство несъмнено е организацията. Няма значение какъв брой си надарен, в случай че не можеш да организираш гения си и го вкараш в релси.
Кое е най-голямото ви достижение?
Не обичам да върша равносметки. Най-голямото достижение от през вчерашния ден сигурно беше да преинсталирам операционната система на компютъра си.
Реклама Как си почивате?
Когато знам, че съм някъде неоткриваем.
Какво ви зарежда?
В момента концепцията за парче сметанова торта с боровинки.
Какво ви разсмива?
Милионери в Космоса. И Джери Зайнфелд.
Какво ви натъжава?
Баленсиага.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР