Още преди да е формирана, етичната комисия на ГЕРБ е

...
Още преди да е формирана, етичната комисия на ГЕРБ е
Коментари Харесай

Етичната полиция на ГЕРБ се прицели в Банско и Сандански

Още преди да е образувана, етичната комисия на ГЕРБ е получила първите сигнали против фрагменти на партията, които би трябвало да ревизира - в Банско и Сандански. Това заяви през вчерашния ден ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Засега не е ясно против кого са ориентирани сигналите, само че и двата града са ръководени от кметове на ГЕРБ - Георги Икономов и Кирил Котев.

Идеята за етичната комисия, която да следи за дейностите и държанието на партийните членове, пристигна от водача Бойко Борисов. „ Искам към Изпълнителната комисия да има една комисия по нравственос - с хора чисти и морални, и когато получаваме по Facebook сигнали, първо ние да си ги проверим. Ако ще е къща за посетители или се приказва в един град, че някой е взел минералната вода, да забележим дали е правилно и да настояваме въпросното лице да излезе и да отговори и да предложим отстраняването му от партията. Както направихме с кмета на Хасково. Защото нас ни гледат под лупа “, изясни лидерът на ГЕРБ пред Националното заседание на ГЕРБ, провело се предходната неделя.

Остава неразбираемо кои ще бъдат „ чистите и морални “ партийни сановници, които ще влязат в органа. Очаква се тази сряда Изпълнителната комисия на ГЕРБ - оперативното управление на партията, да се събере и да дефинира състава му. „ Етичната комисия ще преглежда всеки скандал, като отива на място. По един сътрудник от Изпълнителната комисия ще взе участие в инспекцията, с цел да може да се прегледа сигналът, тъй като от време на време сигналите не са правилни и може някой на личностна основа да реши да оклевети някого от сътрудниците ”, изясни Караянчева пред Нова телевизия.

Не се разбра дали новата комисия ще се ангажира да ревизира слуховете, че някогашният зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов стои зад компанията „ Еврохолд “, която съобщи желание да закупи електроенергийното сдружение ЧЕЗ. „ Етичната комисия на ГЕРБ, която следва да се образува, ще се сезира за всеки сигнал, с цел да може в действителност да се преценят нещата и като виждаме съперниците какъв брой нападателно работят и какъв черен пиар вършат, би трябвало в действителност да се оглеждат нещата, с цел да не се дават почтени жертви ", внимателно разяснява Карянчева.

ПРЕВЕНЦИЯ

Отстраняването на Цветан Цветанов е превантивна мярка против политици, които могат да обиден имиджа на партията, разгласи шефът на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова пред bTV. Превантивна роля трябвало да играе и новата етична комисия. Тези ограничения, подхванати от Бойко Борисов, целели ГЕРБ да не се трансформира в партия на номенклатурата, изясни Дариткова. Срещу самия Цветанов до момента нямало сигнали. За „ не просто козметична, а същинска смяна на локалните редици на партията “ прикани депутатът Пламен Нунев, без да навлиза в елементи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР