Още преди да бъде командирован в спецпрокуратурата, името му нашумя

...
Още преди да бъде командирован в спецпрокуратурата, името му нашумя
Коментари Харесай

Мафията награди един от прокурорите си за вярна служба

Още преди да бъде командирован в спецпрокуратурата, името му нашумя с отхвърли да образува дело по сигнал за набеждаване през 2014 година, когато след удара против КТБ трима души бяха посочени за уредници на нападение против Делян Пеевски. Тогава единия от тримата подаде сигнал за набеждаване, само че Франтишек не си мръдна пръста. Отново той приключи с изцяло неразбираеми претекстове и следствието по записите, известни като " Яневагейт ", в които се говореше за симбиозата сред министър председател и основен прокурор.

През 2018 година името на Петров излезе в заглавия на медиите поради негова експанзия по отношение на деветокласник, който го прередил пред учебна лавка. Тогава ръководителката на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова го наказа с мъмрене, само че по-късно наказването му беше анулирано от Висш съдебен съвет макар публичната реакция.

Прокурор Петров бе доверено лице на предходния основен прокурор Сотир Цацаров, който го отбрани след случая с ученика, прехвърляйки укорите към " избрани медии ". Ползва се с изключителното доверие и на Иван Гешев още до момента в който Гешев оглавяваше спецпрокуратурата, а по-късно - в качеството му на зам.-главен прокурор.

Петров бе до Гешев на грозното представление при задържане на кметицата на " Младост " Десислава Иванчева през април 2018 година

Името му бе забъркано и в следствието на Антикорупционния фонд, по което прокуратурата разгласи, че стартира инспекция. Петров е посочен от ограбения предприемач Илия Златанов за участник в корупционната прокурорско-следователска мрежа дружно Петьо Еврото.

Той участва и по време на акцията в офисите на Държавната комисия по хазарта, които бяха обискирани по следствието против Васил Божков.

Последно Димитър Петров оглавяваше първоинстанционната спецпрокуратура, само че през май 2020 година подаде изненадващо оставка. През юли м.г. той беше единствен претендент да оглави Апелативната спецпрокуратура, само че ненадейно отдръпна кандидатурата си малко преди чуването, а претекстовете му по този начин и не станаха известни.

Той е командирован от основни прокурор по каузи против хора, неуместни на властта. Там обаче постоянно се проваля заради явните поръчки, които съдържат обвинителните актове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР