Още преди британският премиер Борис Джонсън да бъде преместен в

...
Още преди британският премиер Борис Джонсън да бъде преместен в
Коментари Харесай

Кой и докога ще замества Борис Джонсън

Още преди английският министър председател Борис Джонсън да бъде изместен в интензивното поделение в понеделник вечерта с влошени признаци, свързани с ковид, той разпореди на външния си министър и първи държавен секретар Доминик Рааб да го замести " където се постанова ".

Макар че в този момент е време на огромна неустановеност за английската общност, това че Джонсън предава някои отговорности на Рааб би трябвало да бъде относително безпроблемно и надали ще засегне неотложно действието и насоките на кабинета, отбелязва Си Ен Ен.

По-малко ясно е какво ще се случи в случай че Джонсън остане инвалид повече от няколко дни. Няма явен " проект Б " в законите на Англия или в документите на и за държавното управление, включително в така наречен Наръчник на кабинета, който дефинира разпоредбите за ръководство: за това кой би трябвало да поеме ръководството, в случай че Джонсън не е в положение да управлява страната, разяснява Ройтерс.

Едно нещо, което би трябвало да подкрепи приемствеността е, че държавното управление на Обединеното кралство се състои напълно от членове на Народното събрание от партията на Джонсън, които завоюваха най-вече места в декемврийските избори.

Доминик Рааб - разгорещен последовател на Брекзит

46-годишният някогашен юрист Доминик Рааб беше определен в Народното събрание през 2010 година и прекара цялата си политическа кариера в същото крило на партията, което скрито копнееше Джонсън да се заеме съществено с юздите на страната.

Подобно на Джонсън, Рааб е дълготраен последовател на Брекзит и беше един от бунтарите в личната си партия, когато тя имаше проевропейско управление.

Въпреки евроскептичните си пристрастености, неговите качества бяха видяни точно от това проевропейско управление и когато тогавашният министър председател Дейвид Камерън завоюва преизбиране през 2015 година, на Рааб бе препоръчана работа в държавното управление. По това време той беше обсъждан като изгряваща звезда в партията и неговото промотиране бе метод Камерън да поддържа личните си евроскептични компетенции.

По-рано Рааб бе и в кабинета на Тереза ​​Мей като секретар по Брекзит, единствено с цел да подаде оставка в символ на митинг против договорката, която в последна сметка бе реализирана с Европейския съюз. И макар че се кандидатира против Джонсън в конкуренцията за лидер на консервативната партия предишното лято, от този момент той е извънредно предан към премиера.

Въпреки че Рааб е може би е по-малко социаллиберален от Джонсън, е малко евентуално той да се отклони радикално от програмата на премиера в кратковременен проект - освен тъй като просто няма задоволително време за смяна на държавната политика по време на национална рецесия, само че и тъй като кабинетът на Обединеното кралство работи на правилото на груповата отговорност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР