Още преди 7-8 години в редица проучвания се установи, че

...
Още преди 7-8 години в редица проучвания се установи, че
Коментари Харесай

От Google са категорични: Скоростта на сайта е много важна!

Още преди 7-8 години в редица изследвания се откри, че посетителите чакат уеб страниците да зареждат за под 3 секунди или по-бързо. А множеството от тях биват затваряни, в случай че не реализиран тази скорост. Почти всеки един консуматор пък е отговарял, че не би посетил повече уебсайт, който е имал проблем със зареждането.

През 2011 година Google стартира да употребява скоростта, с която страницата се зарежда като сигнал за класиране, анонсирайки техния Speed Online Tool. Коментарът им гласеше: „ При условия, че имаме два ресурса, които са с сходна съответност към дадена поръчка за търсене, типичният консуматор би предпочел да посети ресурса, който има най-кратко време на зареждане”.

От юли 2018 година Google публично стартира да употребява скоростта на зареждане в мобилна среда при класиране в мобилните органични резултати. Всеки може да тества своя план по този индикатор чрез инструмента Гугъл PageSpeed Insights. Той към този момент сплотява резултатите и от Lighthouse, даващо скъпи рекомендации за усъвършенствания.

Изказаното нагоре е дребна част от аргументите да желаете оптималната скорост за уеб страницата си, без значение той дали е чисто корпоративен, новинарски или онлайн магазин. Тя е значима за класирането в Гугъл, за удовлетворението на консуматори ви, въздейства на % от консуматори, които напущат вашия уебсайт, без да са разгледали втора страница от него (bounce rate). По-бързият уебсайт носи със себе си и по-голям брой потребителски визити, по-добра ангажираност и продажби.

SEO експертите от seomarketing.bg могат да се похвалят, че са реализирали отлична скорост на зареждане и 100% резултат при проби. Това е допринасяло за доста топ позиции и може да бъде осъществено при множеството клиенти, според от употребяваните технологии за направата на уеб страницата. Според техните наблюдения всеки един от клиентите желае оптималната скорост на своя уебсайт, изключително при онлайн магазините и залагат това постоянно в тактиката си за SEO оптимизация. За всеки един разбиращ онлайн търговията притежател на уебсайт е извънредно значимо да има висока скорост и по този начин да се класира на положителни позиции в SERP-a (Search Engine Results Pages) на Гугъл и осъществя цялостния капацитет на трафика си.

А вашият уебсайт с каква скорост е и на какви позиции в Google? Или е време да потърсите специалисти за оптимизацията му?
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР