Още полезни съвети четете на най-добрия здравословен сайт - zdrave.to

...
Още полезни съвети четете на най-добрия здравословен сайт - zdrave.to
Коментари Харесай

10 Уникални Трика Със Спирт, За Които Не Сте Чували! Домът И Здравето Стават Нови! Номер 3 Е Чудо

Още потребни препоръки четете на най-хубавия здравословен уебсайт - zdrave.to

2. Заменя дезодоранта
Ако заминете някъде през уикенда, само че сте забравири дезодоранта, не се тормозете. Просто поръсете със алкохол мишниците. Той отстранява бактериите, които предизвикват неприятния аромат. Но би трябвало да бъдете деликатни и да го употребявате понякога, защото продължителната приложимост може да провокира раздразнение на кожата.

3. Домашна хладилна чанта
Ако сложите алкохол във фризера, той няма да се втвърди изцяло, а ще се трансформира в студена полутечна маса. Защо това е толкоз значимо? Защото по този метод можете да го употребявате, когато имате потребност от леден компрес. Изсипете в запечатан найлонов плик 1 част алкохол и 2 елементи вода. Премахнете целия въздух и сложете плика във фризера. След към час сместа ще доближи мечтаната консистенция. Възможно е да се употребява при положение на пострадвания или, в случай че сте надалеч от вкъщи, за изстудяване на храна.

4. Убива въшки
Алкохолът е съвършен за унищожаване на въшки по главата. Напълнете със алкохол бутилка с разпръсквач и прибавете няколко капки лавандулово масло. Излезте в градината или на балкона, и напръскайте сместа върху скалпа. Срешете косата с гребен, с цел да премахнете мъртвите въшки. Препоръчва се гребенът да се постави в гореща вода и се дезинфекцира по този начин минимум един час.

5. Добре почиства ушите
Често за разчистване на ушите използваме памучни тампончета. Това е рисков способ, вследствие на който мръсотията от ухото се придвижва във вътрешността в ушния канал. Спирт и бял оцет може да се употребяват за по-безопасно разчистване. Те би трябвало да се смесят в подобаващ съд, с тях се навлажнява памучен тампон и се слага в ухото.

6. Премахва лак за нокти
Много от лакочистителите съдържат ацетон, който може да навреди на ноктите, а мощната му миризма може да провокира възприятие на гадене. Използването на чист алкохол ще бъде отлична опция. Това може да отнеме малко повече време, само че ще имате по-здрави нокти.

7. Премахва раздразненията от подкожни косъмчета
Подкожни косъмчета се отстраняват мъчно. След бръсненето на космите някои сектори от кожата се покриват с червени петна. За да се справите с това събитие, е належащо да изтриете кожата с алкохол, който отстранява раздразнението, оставяйки кожата гладка.

8. Почиства
Кремовете, употребявани за битка с акнето, нормално съдържат бензоил пероксид. Спиртът има същите характерности. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства, той освен дезинфекцира съществуващото акне, само че също по този начин и омекотява кожата и предотвратява образуването на в допълнение раздразнение. Бъдете деликатни при потребление на алкохол непосредствено върху засегнатата област.

9. Бори се с херпесите
85% от хората са носители на вируса на херпес, само че той не се демонстрира у всички. Ако страдате от херпес, пробвайте се да употребявате 70% изопропилов алкохол непосредствено върху засегнатата област. Това ще форсира процеса на излекуване.

10. Използва се за стерилизация на ръцете
Алкохолът е отличен дезинфектант в дома. Смесете 100 грама гел от алое вера с 50 грама изопропилов алкохол, и ще получите превъзходен дезинфектант!
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР