"Още по време на служебното правителство бяха направени част от

...
"Още по време на служебното правителство бяха направени част от
Коментари Харесай

Борислав Сандов: Сега е период за стратегическа работа и по-малко за пиар акции

"Още по време на служебното държавно управление бяха направени част от по-бързите промени и по тази причина плавният преход към новото държавно управление остава усещане, че не се е случило нещо бързо и фрапантно. Сега е интервал на напасване, стратегическа работа и по-малко за пиар акции. В нашето министерство се случват доста неща, които бяха спрени във времето ". Това сподели пред БНР министърът на околната среда и водите.

В момента има три работни групи към Бернската спогодба, които ще дадат най-хубавото решение. След това АПИ ще разпореди новия план, а Министерство на регионалното развитие би трябвало да го отбрани пред Европейска комисия, включвайки го в идващия програмен интервал, добави той.

По тематиката за напрежението към прехвърлянето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) от Министерството на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите министър Сандов съобщи: "Дали ще са под шапката на едно или друго министерство, няма изключително значение. Излизайки от Българска академия на науките, сами са решили да имат повече прибавен темперамент на проучванията, в сравнение с да развиват просвета. През годините те са недофинансирани. По-лесно е да защитя аз сходен бюджет през оперативните стратегии, в сравнение с би го направил министъра на образованието, който се занимава със напълно други неща ".

Той е безапелационен, че гребане в предпазена територия е нелегално и неправилно.

добави, че зелените политики не престават да се преглеждат единствено като прерогатив на Министерство на околната среда и водите и Оперативна програма "Околна среда ", до момента в който новите правила са на водоравен принцип: "За част от плановете, които сме заложили, Европейската комисия споделя, че би трябвало да се намират в други оперативни стратегии, тъй като зелените политики не са единствено тези по околна среда. Заварваме една напреднала фаза и не можем да вършим фрапантни промени, единствено някакви настройки. Има концепция по какъв начин част от средствата, които не могат да бъдат оползотворени в границите на тази оперативна стратегия, да бъдат релокирани. Затова при срещата в Брюксел ще показва нашата упоритост за смяна, която да е в посока повече съгласуваност на българските политики с европейските ".

На въпрос дали още веднъж ще се кандидатира за съпредседател на "Демократична България ", той отговори, че към момента не е взел решение поради натовареността, която има като министър: "Зеленото придвижване е хоризонтална организация. На избори вършим съществени промени, чакам и в този момент да има сходно нещо... Не е воден спор за прекосяване към "Продължаваме смяната ". Инвестирали сме доста в коалиция "Демократична България ", ще създадем каквото е належащо, с цел да е ефикасна. Но това не ни задължава. Когато създадохме "Зелено придвижване ", нашата цел постоянно е била дълготрайна. 12 години непредставени нито в парламент, нито в държавно управление успяхме да се съхраним и да не допуснем да бъдем претопени или купени. Принципите ни са дълготрайни, ние имаме вяра, че бъдещето е зелено или просто няма да има бъдеще. На този стадий гледаме към опцията да продължаваме да развиваме "Демократична България ", само че това не е вечно, това е досега, до който усещаме, че е потребно за нашите идеали и цели ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР