Още по-високи, в сравнение с вчера, са минималните температури днес,

...
Още по-високи, в сравнение с вчера, са минималните температури днес,
Коментари Харесай

Постепенно се затопля, очаква се обаче сняг през уикенда

Още по-високи, спрямо през вчерашния ден, са минималните температури през днешния ден, в интервала от минус 5° до плюс 7°, плюс 8° на морския бряг. В София, след минус 7°, тази заран беше плюс 1°.

Максималните температури през днешния ден ще бъдат сред 4° и 10°, в София – към 2°. И денем ще има превалявания, само че най-вече слаби, а в доста региони облачността след обяд ще намалее. Ще духа сдържан, в северните и източните региони, в това число и по Черноморието - мощен вятър от запад-северозапад.

През нощта вятърът съвсем на всички места ще стихне. Минималните температури на следващия ден ще са сред минус 4° и 1°, в София – към минус 4°. В утринните часове тук-там в западните елементи от страната видимостта ще бъде понижена от мъгли.

През деня ще бъде слънчево, само че в следобедните часове от запад облачността още веднъж ще стартира да се усилва. Ще духа слаб до сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 5° и 11°, в София – към 8°.

Слънчево време и по Черноморието в композиция със слаб, по северното крайбрежие – сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 6° и 9°, близки до температурата на морската вода.

В планините ще духа сдържан, краткотрайно мощен югозападен вятър, температури сензитивно ще се покачат и оптималните в курортите ще бъдат сред 1 и 5 градуса.

Ще бъде слънчево, с по-значителни нараствания на облачността в масивите от Западна България.

Слънчево време, мощен югозападен вятър и стопляне в източните региони от Балканите на следващия ден. В западните елементи от полуострова ще бъде с превалявания от дъжд.

И у нас, в четвъртък и петък още веднъж ще има региони с валежи от дъжд, най-вече слаби. Затоплянето ще продължи, само че няма да засегне регионите с по-трайни мъгли.

В събота следва внезапно захлаждане и превалявания от сняг, тук-там основни. Ще се образува нова снежна завивка, а в композиция със мощния вятър, ще има условия за виелици и навявания. В неделя преваляванията на всички места ще спрат.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР