Още по темата25.01.2020 / 23:10Спасители в Турция откриха живо затрупано

...
Още по темата25.01.2020 / 23:10Спасители в Турция откриха живо затрупано
Коментари Харесай

44 души са извадени живи под развалините след труса в Турция, жертвите станаха 29

Още по темата25.01.2020 / 23:10Спасители в Турция откриха живо затрупано 2-годишно момиченце

44 души са извадени живи отдолу под руините след земетресението с магнитуд 6,8 по Рихтер, което  раздруса Източна Турция в петък вечерта. 29 души починаха,  над 1400 са били признати в лечебни заведения, заяви турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Жена с детето ѝ като по знамение бяха избавени 24 часа след земния трус.

72 са разрушените здания, на 514 постройки са нанесени съществени вреди, други над 400 са приблизително или едва наранени от земетресението. Над 15 000 души са останали без дом.

В засегнатите региони са издигнати 5000 палатки за приютяване на хората. В момента в изумените области температурите са най-ниски, оповестяват управляващите. В такива условия избавителните работи не престават.

В региона на бедствието дойде президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. Той съобщи, че страната ще работи бързо за възобновяване на инфраструктурата и никой потърпевш няма да бъде оставен без заслон или храна.

Финансовото министерство разгласи, че срокът за възнаграждение на налозите на живеещите в двете най-силно потърпевши области – Елязъг Малатия, ще бъде продължен.

Търговското министерство даде обещание поддръжка за погашение на заемите на локални дребни компании.

Продължават и вторичните земетресения, като най-силният през вчерашния ден бе с магнитуд от 5.1 по скалата на Рихтер. / БНР

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР