Още по темата24.06.2019 / 22:01Дядо се удари челно, докато пие

...
Още по темата24.06.2019 / 22:01Дядо се удари челно, докато пие
Коментари Харесай

От началото на юни при катастрофи са загинали 57 души, 369 са били ранени

Още по темата24.06.2019 / 22:01Дядо се удари челно, до момента в който пие вода зад кормилото, и умря. Жена му оцеля, лекари избавиха внучетата

NOVA

Само в неделя са станали 16 тежки произшествия с четирима починали

Само за последния месец по пътищата на страната са починали 57 души, а 369 са били ранени. Това сочат данните на КАТ.  Статистиката на „ Пътна полиция ” обаче не е дефинитивна и ще бъде систематизирана публично след края на месеца. Засега тя сочи, че от началото на юни до момента починалите са с 13 повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.





Само в неделя са станали 16 тежки произшествия с четирима починали. От „ Пътна полиция ” вършат разбор на аргументите за всеки един от случаите през юни. Чакат и правенето на експертизи, с цел да са точни, само че считат, че най-често става дума за шофьорска неточност.



 

„ Една от главните аргументи са неспазване на преимущество, нахлуване в лентата за насрещно придвижване и несъобразената скорост. Като причина от несъобразената скорост е към този момент изгубване на надзор върху пътното транспортно средство ”, изясни гл. контрольор Калоян Драганов.

 

От Института за пътна сигурност обаче не са съгласни.

 

„ Несъобразената скорост не може да бъде причина за толкоз доста повтарящи се произшествия, тъй като когато пътните условия не са съобразени по отношение на условията на обстановката за пътна сигурност, тогава няма по какъв начин да очаквате водачът да се съобрази с пътните условия ”,  съобщи Диана Русинова от Институт за пътна сигурност.

 

За да са безвредни пътищата, от КАТ са взели ограничения.

 

„ Към момента се вършат огледи на безусловно всички съществени пътни артерии като при определяне на противоречие или компрометирани сектори ще бъдат надлежно уведомявани притежателите на пътя ”, разясни гл. контрольор Драганов.  

Експертите по пътна сигурност считат, че умората също е измежду главните аргументи за растеж на тежките произшествия. Затова дават препоръки.

„ Добре е да се снабдят с етерични масла с цитрусови нотки - това са специфични етерични масла, които тонизират организма. Цитруси, бор, доста е значимо да се пие задоволително вода, доста е значимо да се пият ободряващи питиета. Час- час и половина да се вършат почивки ”, изясни Владимир Тодоров от Асоциация на потърпевши при произшествия.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР