Още по темата23.09.2020 / 15:03снимки: Булфото, Фейсбук/Инженерът, участвал в строителството

...
Още по темата23.09.2020 / 15:03снимки: Булфото, Фейсбук/Инженерът, участвал в строителството
Коментари Харесай

Инженер, участвал в строежа на Аспарухов мост, алармира: Необходим е спешен, авариен ремонт. Рамката е силно увредена, не са промазвани водещите въжета

Още по темата23.09.2020 / 15:03

фотоси: Булфото, Фейсбук/

Инженерът, взел участие в строителството и проектирането на Аспаруховия мост преди повече от 40 година, Марин Добрев е безапелационен, че има потребност от незабавен ремонт, написа " Актуално ".

" Рамката е мощно повредена, което е доста обезпокоително. Тревожно е и положението на ролковите лагери, които не са почиствани и гресирани. Не са промазвани и водещи въжета. Необходим е незабавен, спешен ремонт, тъй като за Аспаруховия мост няма различен маршрут. Спешно би трябвало да се ревизира положението на моста, тъй като от 1976 година никой не се е качвал да го обследва. ", сподели той.

Граждани, живеещи в региона се тормозят, че може да се стигне до покруса като тази в Генуа, поради неподдържаната 40 години структура. Според АПИ няма нищо обезпокоително, тъй като всички недостатъци, показани в клипа са повърхностни и няма нарушавания по самата структура. Пред BTV инж. Иван Досев от УС на АПИ разяснява: " Може би за елементарните хора това положение наподобяват рисково, само че това,което се вижда на клипа са повърхностни пукнатини на бетоновото покритие. Мостът е здрав. " По думите на Досев той е " безусловно безвреден ", а " структурата е здрава и годна ". Изследване на специалисти от АПИ през 2019г. е потвърдило това. Щом и г-нът, който снима клипа е на моста, значи той е безвреден, сподели още той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР