Още по темата19.04.2018 / 14:54Читател до Петел: Тази детска площадка

...
Още по темата19.04.2018 / 14:54Читател до Петел: Тази детска площадка
Коментари Харесай

Сигнал до „Петел“ от Варна: Какво е това – детска площадка, паркинг или просто бунище?

Още по темата19.04.2018 / 14:54Читател до " Петел ": Тази детска площадка на центъра е от 81-а година! Поне да махнат тези рискови люлки и пързалки

фотоси: четец

Място, което в миналото е било място за детски игри, само че през днешния ден е запуснато и неизползваемо, провокира недоволството на варненка, която писа на „ Петел “ и ни изпрати фотоси.

В пространството сред блоковете на ул. „ Ген. Гурко “ до №13 има по-скоро остатъци от детска площадка, като оборудванията на нея са от предишния век, съгласно нашата читателка. Такива места във Варна не са малко, а бъдещето им си остава незнайна. През предишните години общината възобнови доста места за игра, само че надалеч не всички.

Тези, които останаха отвън проектите, сега имат същата орис, като тази на ул. „ Ген. Гурко “. Някогашните пясъчници са цялостни с отпадъци, металните люлки и пързалки не са напълно безвредни, даже и когато са релативно цели.



Съвсем закономерно, родителите избират децата им да играят на други места. Междувременно изоставените пространства се запълват от клошари или групички младежи, които ги трансформират в съмнителни сборни места, постоянно употребявани за приложимост на алкохол или опиати. В най-хубавия случай, тези места стават спонтанни паркинги.



През април „ Петел “ разгласява различен сигнал за нежеланото положение на същата детска площадка. Реакция не последва нито от общината, нито от кметството на регион „ Приморски “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР