Още по темата18.07.2019 / 14:06Веселин Марешки към Слави: С лъжи

...
Още по темата18.07.2019 / 14:06Веселин Марешки към Слави: С лъжи
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Лъжецът вика дръжте лъжеца

Още по темата18.07.2019 / 14:06Веселин Марешки към Слави: С неистини ли ще влизате в политиката?

С голяма изненада през днешния ден видях, че партия ВОЛЯ е изпратила отворено писмо до мен и до всички медии за предаването “Шоуто на Слави ” от 16 юли 2019 година.

В това писмо партия ВОЛЯ разяснява думите на водещия Иво Сиромахов и неговия посетител Мартин Димитров и в умозаключение упреква мен в неистина. Без да ревизират изнесената в това писмо информация, огромна част от медиите сложиха гръмки заглавия с реплики от писмото.



Изчетох деликатно писмото, изгледах деликатно предаването от 16 юли и открих, че имаме тавтология на поговорката: “Крадецът вика дръжте крадеца ”, в тази ситуация на партия ВОЛЯ: “Лъжецът вика дръжте лъжеца ”.

И по този начин. В писмото, създателите са написали следното: ”В предаването на 16 юли 2019 година водещият Иво Сиромахов изрече откровена неистина, която би трябвало да бъде опровергана. По думите му, ВОЛЯ била “златен пръст ” при гласуването в пленарна зала за унищожаване на машинното гласоподаване. ”

А ето и истината. Иво Сиромахов в действителност споделя, че на съвещанието от 16 юли в Народното събрание ВОЛЯ са били златен пръст. За информация на създателите на писмото и на Марешки, терминът “златен пръст ” значи депутата, или неговата група, които, без да са във властта, обезпечават кворума в пленарна зала, с цел да има въобще съвещание. За първи път този термин бе използван за Волен Сидеров, който осигуряваше кворума в зала по време на държавното управление на Пламен Орешарски, a преди този момент и в първото държавно управление на Бойко Борисов. Да се върнем в този момент на съвещанието от 16 юли. Кворумът е обезпечен от следните парламентарни групи: Регистрирали са се 77 депутати от ГЕРБ, 22 от Обединени патриоти, 6 от ВОЛЯ, 1 самостоятелен и 19 от Движение за права и свободи. Управляващите от ГЕРБ и Оперативна програма общо са били 99 депутата. И тук има два златни пръста. Единият на Движение за права и свободи. Другият на партия ВОЛЯ. И в случай че изобщо има някаква неправилност в думите на водещият Иво Сиромахов, то тя е, че той е показал единствено единият от “златните пръсти ” - ВОЛЯ, а не и двата.

Тук обаче има нещо още по-интересно - ВОЛЯ не просто обезпечават кворума, само че и гласоподават за унищожаване на машинното гласоподаване.

Ето и обстоятелствата – 122 народни представители гласоподават “за анулация на машинното гласоподаване ” и те са от ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ. А най-забавното е, че четирима депутати от ръководещата коалиция, представители на Обединени патриоти, гласоподават срещу. Тоест някои от ръководещите са повече съпротива от ВОЛЯ. Затова мога да прибавя, че на това съвещание на Народното събрание ВОЛЯ са били освен “златен пръст ”, а и “златен член ”, тъй като бодро и със пристрастеност вземат участие в акта на премахването на машинното гласоподаване.

И още нещо за ВОЛЯ, като става въпрос за кворум и „ златен пръст “ – през 2019 година роднинско-аптекарската групичка на ВОЛЯ разгласи, че напуща Народното събрание, недоволна от работата на Парламента. Напускането на ВОЛЯ означаваше обезпечаването на кворума на Народното събрание да остане само в ръцете на Движение за права и свободи, защото депутатите на Българска социалистическа партия към този момент не ходеха на работа и също бойкотираха Парламента. Но, ето че, след една среща на групичката на ВОЛЯ с Цветан Цветанов и депутати на ГЕРБ, Марешки се обърна на 180 градуса. Той разгласи, че е впечатлен от професионализма, предаван от депутатите на ГЕРБ по време на срещата и депутатите му няма да напущат Парламента.

Напомням също, че по време на вотa на съмнение против ръководещите по тематиката сигурност, Марешки не беше на дебата, а пълнеше дупки и подаряваше пуйки и кокошки на дядо.

А що се отнася до думите на Мартин Димитров, че същото болшинство е желало да отстрани преференциалното гласоподаване, не знам за какво ВОЛЯ са се припознали в това болшинство. Но в случай че имат някакви забележки, доста апелирам, да ги насочат към господин Мартин Димитров, а не към мен.

Точка по въпроса.

Слави Трифонов
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР