Още по темата18.07.2018 / 11:05Току що в ефира: Август Попов

...
Още по темата18.07.2018 / 11:05Току що в ефира: Август Попов
Коментари Харесай

Ивет Лалова: Ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите

Още по темата18.07.2018 / 11:05Току що в ефира: Август Попов разкри нещо значимо за балдъзата си Ивет Лалова: Тя е...25.12.2017 / 23:32Лалова: Болестта идва на кон, а си потегля пешком

Не се влиза елементарно на край на европейско състезание, призна спринтьорката

Финалът на 200 метра е на следващия ден вечер от 21:45 часа българско време.

Ивет Лалова гледа умерено към финала в бягането на 200 метра на европейското състезание по лека атлетика в немската столица Берлин. Тя приключи втора в своята полуфинална серия и се класира за финала с трети резултат, предава Блиц.



„ Определено не се влиза елементарно на край на европейско състезание. Може би наподобява елементарно в профил. Дори имаше хора, които през днешния ден ми пуснаха известия, не бългати, несъмнено: „ хайде, подготвена ли си да вземеш медала, ти си си най-хубавата, можеш го ”. Де, да беше елементарно! Честно казано, откакто устоях това тичане и бягах по този начин, значи съм добре. Много се притеснявах. До доскоро бях в една еуфория и в едно полупияно положение. Не знаех къде се намирам, тъй като през последните седмици имах необикновено доста преживявания около тази травма. И в един миг си споделих „ ОК. Кракът добре, само че аз къде съм? И къде останах в цялата подготовка ”. Работих по всеки един метър от тези 200 м от момента, в който взехме решение, че ще се съсредоточа повече върху 200 м и ще загърбим 100. Дойдох във допустимо най-хубавото си положение и на следващия ден ще се боря с цялата си душа и сърце за медалите “, съобщи Ивет Лалова след бягането си на полуфиналите.

„ Много се успокоих след този полуфинал, тъй като доста се притеснявах преди този момент тичане. Симоне ме успокояваше, споделяше „ умерено, сега, в който излезеш на пистата няма да усещаш нищо ”. И странното беше, че когато бях зад блокчето внезапно станах доста спокойна. Почувствах се у дома, все едно съм била към този момент тук и към този момент съм го бягала. Може би толкоз пъти съм го бягала в главата си, че се почувствах извънредно спокойна и по-късно минах в една еуфория. Контролирах бягането, знаех къде съм, видях най-после, че се движа свободно след Дина (б.р защитаващата купата си Дина Ейшър-Смит), както и чаках. И даже съумях мъничко да се запазя в последните метри, с цел да имам повече сили за на следващия ден “, добави най-бързата българка.

Финалът на 200 метра е на следващия ден вечер от 21:45 часа българско време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР