Още по темата18.07.2018 / 08:53Генка Шикерова живее в истински палат!

...
Още по темата18.07.2018 / 08:53Генка Шикерова живее в истински палат!
Коментари Харесай

Генка Шикерова осъди БАБХ

Още по темата18.07.2018 / 08:53Генка Шикерова живее в същински дворец! Фамилията на журналистката се шири на три етажа, а тя се срами да... (Снимки)

Нова тв


Административният съд на София-град задължи институцията да се произнесе по заявката за достъп до информация
Журналистът от нова Генка Шикерова завоюва дело против организацията за сигурност на храните, поради отвод на информация. 

Административният съд на София-град задължи институцията да се произнесе по заявката на нашия кореспондент. През юли Генка изиска информация за това, по какъв начин се изразходват 12 милиона лв. държавна помощ за неутрализиране на скотски трупове, както и данни за инсталациите за изгаряне. последва отвод от организацията по храните. журналистката изпрати общо 30 заявки за достъп по отношение на тематиката и получи 30 идентични отхвърли.

Делото беше извоювано със съдействието на „ стратегия достъп до информация “.

Информацията за това по какъв начин се харчат 12 милиона лв. държавна помощ е обществена, тъй като всяка информация за публични разходи е обществена. Изключенията от това предписание са свързани със стратегически поръчки, каквато тази информация несъмнено не е ”, разяснява юристът от „ Програма достъп до информация ” Александър Кашъмов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР