Още по темата15.01.2018 / 00:07Иконите, които поставени в дома според

...
Още по темата15.01.2018 / 00:07Иконите, които поставени в дома според
Коментари Харесай

Поверия за иконите, които държим вкъщи

Още по темата15.01.2018 / 00:07Иконите, които сложени в дома съгласно случая, носят здраве и шанс

В по-далечни време не във всяка къща е имало икона.

Само знатни родове са можели и имали тази движимост в  дом овете си. Тя постоянно била слагане на особено място – Червения ъгъл, написа Блиц. Членовете на фамилията почитали иконата, молели се преди нея, желали помощ в сложни времена, говорели й. 

В предишното било неразрешено иконата да се изнася отвън къщата, да се дава, да се продава или подарява. Иконата била и постоянно ще бъде ангел-пазител на фамилията и  дом а.

Сега иконата може да бъде открита в съвсем всеки  дом а. По предписание тя се предава от потомство на потомство. Но това предписание важи в доста малко български фамилии.

Възниква въпросът – допустимо ли е да дарите, подарите или на вас да ви дадат икона? Какво е мнението на църквата по този въпрос? Има ли  поверия  и суеверия по отношение на даването на иконата? Как да изберем вярната икона? Как може иконата вместо да ни помогне да ни навлече куп пакости и злощастие.

Знаци и суеверия 
Една икона е специфичен предмет. Много от  поверия та и суеверията, свързани с нея са достигнали при нас от антични времена. В предишното в България е било обикновено една икона да се предава от потомство на потомство. Нови облици на  светци те не можеха да се купят просто по този начин. Знатните фамилии, които са имали икона в  дом овете си, съвсем постоянно ги купували или от чужбина или пък ги поръчвали на иконописец. 

Поверието гласи , че облиците на  светци те не можеха да се дадат на непознати. Смятало се, че подобен подарък ще донесе някакво злощастие. Нашите прародители забелязали, че след молитвата пред дарената икона положението на здравето може да се утежни. В същото време, в случай че роднините дадат иконата си един на различен, това е добър знак. Например, една икона, дадена на дете, му оказва помощ през целия му живот и то получава благословия. Ако един от членовете на фамилията съществено се разболее, можеха да му дадат икона с вярата за бързо излекуване. 

Важно:  Ако даден човек самичък е нарисувал иконата, направил е бродерия върху тъканта или е измайсторил нещо друго по нея, то е по-добре да я резервира за себе си, в сравнение с да я подари на някого. Свещеният облик може да включва отрицателните му  мисли , които надвиват над  светци те. Най-важното нещо е да се даде икона единствено с положителни планове,  мисли  и откровено желаят всичко най-хубаво да се случи на бъдещия й притежател. При избора и  подаряване  на иконата, индивидът, който прави това, би трябвало да бъде със ярко сърце,  мисли  и душа. 

Важно е да се обърне внимание и на изискванията, когато  подаряване то на иконата предвещава в действителност негативни  последствия :
-    иконата не може да бъде подарена на смаляваща се Луна, тя ще донесе единствено негатив на новия притежател и неговото семейство. 
-    Не можете да обгърнете светия облик в плътна материя – това вещае тежка и продължителна болест на новия притежател и фамилията му. 
-    Ако подарената икона постоянно пада от мястото, където сте я поставили, то това  означава, че финансовите проблеми ще обзет фамилията. 
-    Ако върху рамката или стъклото се намират неравности, то това значи, че сред членовете на фамилията ще стартират кавги, кавги и спорове. 
-    Петна върху самата икона, рамката или стъклото вещаят заболявания, основно за децата в  дом а. 
-    След като получите иконата като подарък, би трябвало от време на време да я избърсвате от прахуляк. Ако светият облик бързо се зацапва, очаквайте неприятности. 
-    Ако иконата падне и стъклото не е счупено, вие или членовете на вашето семейство скоро ще бъдете предадени. 
-    Ако обликът на светеца непрестанно виси неравномерно, без значение какъв брой го поправяте, вие имате врагове, които ви мислят злото. Този знак като цяло предизвестява фамилията за сериозна заплаха. 
-    Ако не можете елементарно да намерите място за подарената икона, то това значи, че мощен негативен резултат е изработен върху индивида, на който е подарена, или неговото семейство – нещо като зли уроки, че дори и проклинание. В този случай е належащо да се извърши разчистване на сила у  дом а.

Мнението на църквата 
Църквата е обединена в своето мнение - допустимо е и даже е належащо да се подаряват  икони . Смята се, че подобен подарък символизира най-искрените и положителни усеща и че той ще стане същински амулет за притежателя си и неговото семейство и ще им помогне в сложни времена. 

Чрез наличието в къщата, една икона може да помогне да се отървете от кавги, яд и проблеми. Иконата оказва помощ да се откри вътрешен баланс, укрепи вярата, духа, прави притежателите спокойни и по-мили и обичащи се. 

Няма никакво значение каква е рамката на иконата – от злато, сребро или пък е дървена. Значението на подобен подарък се дефинира от положителните планове на индивида, който я е подарил. Иконата в дървената рамка не е по-ниска в святостта си с по-скъпите, които са с рамка от злато или сребро. 

Църквата утвърждава подобен подарък, най-важното е първо да се консултирате със духовник, с цел да избере подобаващата за случая икона, по-късно тя би трябвало да бъде осветена. Само по този начин тя ще донесе благополучие, мир и обич освен на индивида, на който е подарена, само че и на този, който я е дарил. 

 

 

Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР