Още по темата14.11.2018 / 10:40Шамарът от ЕК, който почти никоя

...
Още по темата14.11.2018 / 10:40Шамарът от ЕК, който почти никоя
Коментари Харесай

Въпреки тежките критики за свободата на словото Караянчева твърди: Докладът на ЕК е положителен и обективен

Още по темата14.11.2018 / 10:40Шамарът от Европейска комисия, който съвсем никоя медия в България не отрази: Свободата на словото е нарушена! Без медиен напън върху властта няма промени и битка с корупцията14.11.2018 / 10:37След шамара от Европейска комисия за свободата на словото в България Бойко се ядоса: Всеки ден ми вършат карикатури! Само подправени, жълти вести. Всичко се разгласява

„ Докладът на Европейската комисия за напредъка на България по Механизма за съдействие и инспекция е позитивен, справедлив и оценяващ действителността, такава каквато ние я виждаме. За благополучие има три глави, които към този момент са затворени – правосъдна система, проведена престъпност и правна рамка ”.

Това сподели в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след предаването ” ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя добави, че остават още три глави, измежду които корупцията и продължаването на правосъдната промяна, а при тях се отбелязва прогрес. По думите й в границите на една година България има уверението, че мониторинговият отчет ще падне.

„ По всяка една от рекомендациите се работи доста съществено. Не е малко, че има индикации, че желаят да ни разделят от Румъния, защото ние напредваме ”, добави Цвета Караянчева.

На въпрос има ли напрежение сред президента и изпълнителната власт, тя съобщи, че няма война сред институциите, само че разговорът не е добър.

„ Мисля обаче, че беше редно президентът да одобри ръководителя на Комисията по бюджет и финанси и министъра на финансите, с цел да изложат своите претенции и рекомендациите към бюджета. Не е редно, когато представители на ръководещата партия желаят среща с теб, да не ги приемеш, а да приемеш сътрудниците от политическата мощ, които са те подкрепили за президент. Това още повече затвърждава, че Румен Радев не е президент на всички. Искам да имаме президент на всички български жители ”, съобщи още ръководителят на Народно събрание.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР