Още по темата11.04.2018 / 15:52Очевидец пред Петел: На опашката за

...
Още по темата11.04.2018 / 15:52Очевидец пред Петел: На опашката за
Коментари Харесай

История с продължение в „Петел“: След инцидента на опашката в КАТ- Варна вчера се задава съдебно дело

Още по темата11.04.2018 / 15:52Очевидец пред " Петел ": На опашката за регистрация в КАТ - Варна стана случай, чакаха 2 часа...КАТ!

Трагикомичната обстановка от през вчерашния ден, при която в двора на КАТ- Варна водачи чакаха над два часа екип пътни служители на реда да записват нарушаване, станало безусловно пред вратите на службата им, има продължение.

След като „ Петел “ разгласява през вчерашния ден фотография и роман на свидетел на случката, през днешния ден на публицистичната поща получихме много забавно писмо на един от участниците в случая. Това е притежателят на одраното Ауди Q7, който споделя какво се е случило, откакто екип на КАТ въпреки всичко е дошъл на местопроизшествието в „ личния им двор “ или по-точна на личния им паркинг.

Ето какво ни написа той:

Ситуацията е по този начин, както е разказана в новината. Новото е, че когато КАТ дойде след към 2ч. и половина, аз отнесох санкция и се разделих с талона си, тъй като, изтъквам: „ съм навлязал в пътната лента на движещият се без номера автомобил и съм го ПРИНУДИЛ да ме блъсне ”.

В следствие станаха ясни околните (корупционни или не - не мога да кажа) връзки сред лидера на Тойотата (автомобилът без номера, гражданска и преглед) и служителя на КАТ.

Този лидер се оказа, че работи като „ регистратор на коли към КАТ ”. Това се оказа и повода за забавянето с повече от 2 часа, може би за да ми омръзне и да си потегли, защото аз повиках КАТ и по мое гледище ги изчакахме.

След като попитах служителя, за какво няма да глобяват другия лидер, стана ясно, че пътят отворен за публично прилагане, какъвто е дворът на КАТ, се оказа...ПАРКИНГ!

Цитирам: „ Тук няма проблем, в случай че ще да кара и на задни гуми ”! А в това време аз отнесох санкция, че съм навлязъл в пътното му платно?!

Чл. 140. (1) (Доп. - Дъждовни води, бр. 11 от 2017 година, в действие от 31.01.2017 г.) от ЗДП, категорично декларира: “По пътищата, отворени за публично прилагане, се позволяват единствено моторни транспортни средства и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, сложени на избраните за това места. ” Санкцията е лишаване на СУМПС за период от 6 до 12м. и санкция до 500лв!

Всички останали коли се придвижват на платформа!

Междувременно получих опасност от лидера на Тойотата (това е записано на микрофоните на патрулката), че ще ме „ ритне в главата ” и унизително и надменно отношение от служителя на пътна полиция.

Не знам дали се очакваше от мен, поради обстоятелството, че карам безценен автомобил, да извадя две пачки от задния си джоб и да ги хвърля в патрулката и дали за това служителя на КАТ толкоз се засегна.

Смятам да диря правата си в съда, а в това време бих се радвал да разпространите новината за този полицейски и шуробаджанашки произвол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР