Още по темата10.06.2019 / 11:06Кметът Портних продължава да работи за

...
Още по темата10.06.2019 / 11:06Кметът Портних продължава да работи за
Коментари Харесай

Кметът на Варна реагира на публикация в Петел, че иска да се закрие пристанище Варна-Изток: Не бил говорил за затваряне, а за преместване някъде

Още по темата10.06.2019 / 11:06Кметът Портних продължава да работи за затваряне на пристанище Варна-Изток

В отговор на днешна обява в " Петел ", пресцентърът на Община Варна изпрати до нас особено известие. Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Колеги, апелирам да бъде оповестено правилно изявлението на кмета на Варна по тематиката за пристанище Варна - изток, оповестено в " Капитал ". В тази позиция на никое място не се твърди, че кметът желае затваряне на пристанището.

По тематиката за бъдещето на пристанище Варна-изток  м оята позиция постоянно е била ясна – отваряне на Варна към морето. Реализираме я малко по малко – с новото рибарско пристанище в Аспарухово, с разширението на социализираната зона на пристанище Варна-изток. Смятам, че на пъпа на града е неуместно да се товарят зърно и скрап - тъй като това е активността на пристанище Варна-изток. Прахът, замърсяването на въздуха, тежкотоварният трафик, зърновозите, тапите по Аспаруховия мост и по бул. " Девня ", разрушената улична инфраструктура са единствено част от следствията. И облагата за страната е доста по-малка от нанесените вреди.  Така че пристанищните действия би трябвало да бъдат преместени,  дублирам го от шест години и позицията ми е ясна и безапелационна. И това не е някакво скимване - има десетки образци в Европа за социализация на такива зони и превръщането им в част от градската среда. Някога пристанищата са създавали градовете, през днешния ден градовете влизат в пристанищата. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР