Още по темата08.08.2018 / 23:44Петър Дънов: Сyтpин нa глaднo e

...
Още по темата08.08.2018 / 23:44Петър Дънов: Сyтpин нa глaднo e
Коментари Харесай

Ето ги уникалните рецепти за лечение с билки на Петър Дънов

Още по темата08.08.2018 / 23:44Петър Дънов: Сyтpин нa глaднo e зaдължитeлнo дa…22.07.2018 / 00:27Съвети на Петър Дънов за храненето

Петър Дънов 
В този алманах с предписания ще намерите неповторими способи за лекуване с билки, водни компреси, мед, зеленчукови и плодове отвари и други Всички приложени способи за лекуване са взети от словото на Учителя Петър Дънов и са предадени достоверно. Няма по универсална аптека от Природата – главния, изобилен източник, от който черпим сила, здраве и сили!

 

ВЪВЕДЕНИЕ

 

Коя е повода за заболяванията? Отслаб­ването на виталната сила в индивида, при което тя се трансформира в евентуална или пасивна. Следователно лечението на болния има поради, преобразяване на евентуалната сила в кинетична. Това се реализира посредством разнообразни билки или дейности! През май и юни в хубави слънчеви дни, заран рано събирайте билки. Сушете ги и след това ги поставяйте в стъклени бурканчета. Запушени да постоят още малко на слънце. Ще ги съхранявате на изсъхнало. Лечебността им, не е всеки път идентична - зависи от времето, от месеца, от деня и от часа, в който се берат. Най-добре е билките да се берат заран рано на разсъмване, при изгрева на слънцето. Денят не би трябвало да е мъгляв, не би трябвало и да има нито едно облаче на небето, в случай че има даже и едно облаче, лекарството се скапва. Който не познава билките, страда. Затова споделяме, че хората страдат заради своето незнание.

 

Истински доктор е единствено този, който схваща повода за всяка болест и оказва помощ на хората. Той е помощник на Природата и работи съгласно нейните закони. При лечението на болния има три фактора, които взимат присъединяване в оздравя­ването му: Природата, лекарят и самия болен. Природата дава на индивида помощ 50%, лекарят 25% и болният 25%. Последен има думата болния. Не вземе ли присъединяване в лечението си, напъните на Природата и на лекаря ще пропаднат. За да бъде човек здрав, би трябвало да разчита на себе си и на непосредствения контакт с Природата. Ако в някои връзки самата Природа ви противодейства, тя ще ви покаже и първоначален път от това състояние. Създаде ли ви известна болест, в същото време ще ви покаже и пътищата, по които можете да се излекувате. Не всички мъчителни положения са заболявания. Например хремата, треската не са заболявания, само че положения за филтриране. Чрез тези положения организмът се чисти от непотребните утайки и наслоявания.

 

Във всеки човек има скрити сили, които би трябвало да се разсънят. Събудите ли тези сили, ситуацията на болния се усъвършенства естествено. Когато самичък се лекува, човек придобива убеденост в себе си, в своите сили. Можете да се излекувате, само че в случай че от горната страна, от невидимия свят светлите същества вземат присъединяване. Билките са единствено проводник. Искате ли да се лекувате по природосъобразен метод, използвайте основно месеците април и май, когато природата е богата на витална сила. И най-после не забравяйте, че лечението не се състои в това, да освобождаваме хората от техните заболявания, само че да им дадем способи, способи, да запазят своето здраве.

РЕЦЕПТИ

за съответни болести

АБЦЕС

1. Вземете цъфнал бъз и си направете баня с него, на гнойното място.

5. Всяка заран да се вършат слънчеви бани. След това да се нареже 1 домат, да се наложи на болното място и да се бинтова.

АЛКОХОЛИЗЪМ

Заставете индивида консумиращ прекомерно доста спиртни напитки да изпива само че 2-3 литра вода дневно. В процеса на лечение би трябвало да започнете от малко количество и последователно да увеличавате. Първия ден 1 чаша вода, втория ден - 2 чаши, третия ден - 3 чаши, след това 4, 5, 6, чаши, до момента в който стигне до 15-20 чаши дневно.

АНЕМИЯ

2. Анемичния да отглежда червени цветя в дома си и да ги следи, да се облича в алено.

3. Да пие по една чаша алено вино дневно.

4. да се ядат червени плодеше: череши, вишни, ягоди, малини, дини и така нататък

5. Да се пие гореща вода на глътки.

АПАНДИСИТ

2. Направете цялостен постза4дена, без храна и вода. По време на поста, ще лежите по тил.

3. Ще налагате с топли компреси от топли трици или тухлички, мястото на сляпото черво. Дори и след поста продължавайте да ходите с топла превръзка на корема.

6. Мийте си краката с гореща вода, колкото можете да търпите. Да се измиват слабините с топла вода и тогава да се ляга за спане.

7. Да не се яде месо в продължение на 1 месец.

АСТМА

1. За тези които страдат от Астма се предлага да се качват по върховете. Това провокира надълбоко дишане.

АТЕРОСКЛЕРОЗА

1. При атеросклерозата яжте малко, елементарна и чиста храна. Препоръчва се варено жито и варен ориз. Също по този начин пийте доста гореща вода. Яжте орехи. За известно време, минете на суровоядство.

2. Вземете 3-4 скилидки чесън, счукайте ги и ги смесете с дървено масло, по 1 супена лъжица дневно. Можете да употребявате и чеснова есенция.

4. Никакви спиртни питиета.

5. Спокойствие, никакви паники.

БЕЗСЪНИЕ

3. Ранно лягане.

БЕЛИ ПЕТНА Пожарна охрана НОКТИТЕ

БЪБРЕЦИ

За заболели бъбреци яжте фасул. Задължително е първата вода на боба да се изхвърля.

БУЧЕНЕ НА УШИТЕ

1. Бученето на ушите идва от кръво­обращението. Пийте по 6 чаши гореща вода дневно, по 2 чаши заран, 2 на обед и 2 вечер.

2.10 дни подред да се пие по 1 кафена чашка сварена дребна лайка, заран. След това 10 дни отмора, да не се пие и след това отново 10 дни пийте. Това да се прави 3 пъти по 10 дни, общо 90 дни.

БЯЛ ДРОБ

3. Ако имате слаби гърди, подложете се от 1-3 месеца на житен режим. През това време не би трябвало да употребявате никаква друга храна. Дъвчете житото сурово, добре изчистено и измито. Ако ви се вижда доста 1 месец, направете опита за 1 седмица. Накиснете от вечерта 100 гр. жито с вода. Разделете го на три равни елементи - първата сдъвчете сутринта, втората на обед и третата вечерта. Вода можете да пиете колкото желаете.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА БЪБРЕЦИТЕ

1. Пиене на доста гореща вода.

2. Лека, елементарно смилаема храна, за пред­почитане   растителна.   Да   се   заобикалят киселите, солените и лютите храни. Да се натъртва повече на плодовете: ябълки, круши, варени сливи и така нататък

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ВЕНЦИТЕ

Да се измиват постоянно венците с запарка от лайка.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА НОСА

Сварете малко дребна лайка. Смъркайте от отварата и измивайте носа от вътрешната страна впродължение на 10 дни, заран и вечер. После 10 дни отмора и отново 10 дни промивки. Едновременно лайката да се използва и вътрешно - Пийте я топла, всяка заран, по 1 дребна чашка, без захар. Това също 10 дни, след това 10 дни отмора и отново 10 дни пиянство.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА ОЧИТЕ

2. Вечер при лягане да се покриват очите с топъл компрес.

3. Да се измиват очите с запарка от лайка.

4. Сварете сухи дренки на компот, без захар и пийте от тях до момента в който е горещо.

5. Отрежете лозови пръчки и до момента в който лозата сълзи, съберете лозовата вода и с нея си мийте очите.

ВЪЗПАЛЕНИЕ НА УХОТО

1. Изцедете сок от печен праз и още до момента в който е топъл, капнете няколко капки в ухото.

2.Налагайте ухото със селски мая.

3. Да се пече гърба от 1/2 час до 1 час и 30 мин. на слънце. Така да се създадат 40 слънчеви бани.

ГАСТРИТ

2. Да се пие по 1 чаена лъжичка зехтин на гладно.

3. Сок от прясно зеле.

ГЛАВОБОЛИЕ

    топла баня и си легнете. В банята ще стоите малко.

3. Вземете 1 шепа ягодови листа, сложете ги да киснат във вряла вода 5 мин. Тази вода да се пие от болния.

ГНОЕН КОЛИТ

2. Правете заран, слънчеви бани на корема.

3. Да се вършат обливни бани със слънчева вода.

ГНОЙНО ТЕЧЕНИЕ В УШИТЕ

1. Сварете малко дребна лайка. Промивайте ушите в продължение на 10 дни, заран и вечер. После 10 дни отмора и пак10 дни промивки.

2. Да се пече гръбнакът на слънце.

ГРЪДНА ЖАБА

2. Дълбоко дишане по 6 пъти заран, на обед и вечер.

ГУША

Варят се орехови листа и се пие отварата. За предпочитане са млади, пролетни орехови листа.

ГЪРБА

При болки в гърба правете си слънчеви бани. Излизайте да се печете на слънце по 2 часа, сред 7 и 11 ч. След 11 ч. не стойте на слънце.

ГЪРЛОБОЛ

1. Млечен компрес. Сварете 1 литър мляко и щом се смъкна от огъня, изцедете в него 1 лимон, да се пресече. Ако нямате подръка лимони, вземете оцет. После, до момента в който е още горещо, прецедете млякото през марля. Вземете гъстата, пресечена маса и я наложете както е обгърната в марлята на болното място. Върху марлята поставете лейкопласт, а върху него - вълнен плат, увит няколко пъти. Всичко това се бинтова. Тук най-важното е да се постави пластирът и вълненият плат по този начин, че да не влиза въздух под тях. Така, ще се резервира пресеченото, горещо мляко, по-дълго време. Компресът се слага вечерта, да стои 12 часа върху болното място. Ще го извършите 3-4 дни подред, до момента в който болката отмине.

2. Компрес от маслини. Компресът се прави по същия метод както при компреса с мляко, единствено, че маслините се нарязват на ситно в кърпата и тогава се увиват към врата.

ДИАБЕТ (ЗАХАРНА БОЛЕСТ)

1. Да се яде варено жито, като житото да е вряло 1 час. Да се дъвче постепенно и добре. Когато житото узрее, да се вземат по 50гр. сурово жито дневно.

2. Да се свари царевица. Зърната да се ядат, а сока да се пие.

3. Да се вършат слънчеви бани.

    салата, пиперки, домати, моркови и така нататък Боб да не се яде. Да се натъртва на киселите плодове.

8. Да се използва тархана.

11. Да се вършат екскурзии на чист въздух, измежду природата.

ДИСКОМФОРТ

Вземете си малко чиста пепел от изгорели клекове. След това я пресейте тънко. Вземете малко пепел на върха на един нож и я изсипете в чаша гореща вода. След като се утаи, изпийте водата на дребни глътки.

ДУШЕВНИ БОЛЕСТИ

1. Вземете чесън, счукайте го и го смесете с чисто сурово дървено масло. Вземайте по 1 лъжица 3 пъти на ден.

3. Есента болния да прекарва горе, високо в планината.

ДУШЕВНО СТРАДАНИЕ

Вземете с три пръста малко цвят от пелин, сложете го в едно кафениче с вода и го дръжте към 5 мин. да заври. Пийте всеки ден по 1 чашка без захар, в продължение на 10 дни.

ЕКЗЕМА НА КРАКА

1. При екзема по крайници, сварете вода в една тенекиена кутия, сложете повече листа от тетра и да се вари по-дълго време. Когато водата поизстине,   накиснете   крака   вътре   в тенекията.

ЕКЗЕМА НА РЪКАТА

1. При екзема по ръцете да се свари вода в по-голяма тенджера, да се сложат вътре 5-10 шепи, листа от тетра и да се вари по-дълго време. Сложете водата в леген и си киснете ръката вътре.

    храна пречиства кръвта. Яжте главно ябълки, круши, домати, чушки и други сурови, не готвени. Никакъв самун.

ЕПИЛЕПСИЯ

1. Дълбоко дишане.

3. Измиване на краката с топла вода преди лягане.

4. Яжте растителна храна. Да не се използват възбудителни ястия. Да се вечеря рано, преди залез слънце.

5. Всяка вечер да се изяжда по 1 -2 скилидки чесън.

6. Пийте доста гореща вода.

ЕЧЕМИК

При ечемик на окото се предлага компрес от лайка. Сварете лайката, сложете я в торбичка и наложете окото. Отгоре пос­тавете мушамичка, след това вълнен плат, като при съгреваещ компрес. Всичко това се бинтова.

ЖЪЛТЕНИЦА

2. Вегетарианска храна, никакви мазнини.

ЖЛЪЧКА

1.За жлъчка пийте сок от ряпа, по 1 чашка, З пъти на ден, 1/2 час преди ястие. Към сока можете да прибавите малко захар на усет.

2. При заболявания в жлъчката са потребни киселите храни, изключително лимоните. Избягвайте тлъстите, мазните храни. Изобщо яжте по­лека храна.

ЗАЕКВАНЕ

Тези които заекват, обичат да приказват бързо, по тази причина се предлагат следните способи на лекуване:

2. Когато говорите, говорете доста постепенно.

ЗАПЕК

1. Чай от трендафил с мед.

2. Да се ядат доста дини.

3. Яжте тричен самун - житото с всичко, без да се отделят триците.

4. Да се пие по 1 чаша с гореща вода, 1/2 ч. преди ястие, заран, обед и вечер.

ЗЪБОБОЛ

При зъбобол сварете орехови листа и жабурете венците с тази вода.

ИЗГАРЯНЕ

При изгаряне, първата ви работа е да се намажете с кисело мляко.

ИЗМРЪЗВАНЕ

Измръзнали ръце и крайници се лекуват с дървено масло. Дървеното масло гълтам топлината в себе си и по този метод освобождава организма от непотребната сила, която е приел посредством изгарянето.

ИНФЕКЦИЯ

1. Ако инфекцията е вътрешна, не се вижда и мястото се подува, вземете 1л. мляко и го сварете. После го пресечете с един лимон. Вземете пресеченото мляко като поизстине и от него правете компреси, като налагатеболното място.

ИНФЛУЕНЦА

1. Вземете разхлабително - рициново масло.

2. Всеки ден, заран, обед и вечер, пийте минимум, по 3 чаши гореща вода.

3. За храна яжте единствено варени картофи или печени картофи с малко сол. Никакъв самун, никаква захар и никакво мляко.

ИПОХОНДРИЯ

При ипохондрия яжте доста жито.

ИШИАС

За ишиас се предлага, както и при ревматизма, ужилване от пчели.

КАМЪНИ И ПЯСЪК В БЪБРЕЦИТЕ

2. Горещи памучни компреси.

КАМЪНИ И ПЯСЪК В ЖЛЪЧКАТА

Правят се същите процедури, както при камъни и пясък в бъбреците.

КАШЛИЦА

1. Взимате сухите люспи на 10 глави лук и ги сварете вода, все едно варите чай. Прецедете водата през фина цедилка и в нея сложете 1/2кг. пчелен мед, 1-2 лъжички счукан синап и 1-2 лъжички ленено семе. Взимайте по 1 лъжичка от тази примес 3 пъти на ден: заран, обед и вечер.

3. Против кашлица също се предлага и чай от синя тинтява с мед или чай от мащерка, бял и жълт равнец, дребна лайкучка и зелени листа от ягода.

4. За мощна кашлица вземете и настържете черна ряпа. След това я изцедете хубаво и всяка вечер ще изпивате по една кафена чашка.

    орехче, мед и черен пипер. Стопете медът и счукайте индийското орехче и черния пипер. Разбъркайте трите детайла, до момента в който получите еднородна маса, сходна на маджуна. След това си слагайте от него по малко в устата и го смучете.

7. При магарешка кашлица сварете листа от див кестен на чай и пийте водата.

КИСЕЛИНИ

2. Препоръчва се люти чушки, чесън и червен лук.

3. Миене на краката всяка вечер до коленете с топла вода. Няколко пъти седмично -измиване на слабините с топла вода.

КОЖА

Искате ли да имате прекрасен загар на кожата, яжте грах.

КОПРИВНА ТРЕСКА

2. Пийте гореща вода на дребни глътки или по-добре с чаена лъжичка.

3. Мажете пъпките с чисто дървено масло.

6. Можете да употребявате и следната диета: печен лук, варени картофи, картофена супа.

КОРЕМ

2. За коремоболие, всяка заран изпивайте по 1 супена лъжица зехтин. Дъвчете храната добре.

КОСА

1. Ако косата ви е побеляла, яжте постоянно спанак и коприва и за една година тя ще почернее. Копривата да се използва леко попарена и поръсена със зехтин и лимон. През зимата може да се използва и сушена.

2. При косопад: Мийте косата си със сапун единствено един път в месеца. Използвайте сапун в който няма скотски мазнини. През останалото време я мийте с вода или с хума. Ще опечете добре хумата, ще я залеете с малко оцет и ще я размиете с малко оцет. С тази каша ще измиете няколко пъти главата си и ще я изплакнете с доста вода.

Косата да се мие с леко топла вода.

3. Хубаво е да излизате при дъждовно време от 22 март до 22 юни, без шапка, с цел да можете да приемете от силата на водните капки.

5. За косопад се предлага също, да се мокри косата с хладка вода 3 пъти дневно.

6. При окапване, да се търка косата с запарка от корени на репей.

КРЪВТА

3. Ако желаете да подобрите кръвообра­щението си, яжте доста череши.

КРЪВНО НАЛЯГАНЕ - ВИСОКО

1. Всяка вечер измивайте краката си с топла вода, за по-добро кръвообращение.

2. Яжте малко храна и пийте малко вода. Водата да бъде дестилирана, дневно по 300-400 гр. Изобщо по-малко течности и течни храни.

3. Минете напълно към вегетарианска храна, а от време на време и към суровоядство.

4. Избягвайте кисели, люти и солени храни. Храната да бъде напълно едва осолена.

5. Яжте сурови стъргани моркови с малко лимон и дървено масло, варено цвекло с лимон и дървено масло, прясна коприва, единствено попарена с лимон и дървено масло. Ще ядете варено жито вместо самун, до момента в който търпя този режим.

КРЪВНО НАЛЯГАНЕ - НИСКО

1. Да се ускори храната, яжте масло, яйца. Повече супи-течни храни и гореща вода. Супите да бъдат мощни. Наблегнете на копривата.

2. Смесете 200 гр. прясно краве масло с 200 гр. мед. Всяка заран взимайте по 1 супена лъжица. Или какао, 50 гр. масло и 50 гр. мед, заедна доза. Тази захранка ще я взимате 12 дни подред, през май и септември.

КРЪВОИЗЛИВ

Вземете 1 стиска вълна и я изгорете да стане на пепел. Вземете от пепелта, на върха на една лъжичка и посипете мястото на кръвоизлива. За вътрешен кръвоизлив пепелта се изпива.

КРЪВОТЕЧЕНИЕ

При кръвотечение от носа или от друга част от тялото, вземете серлива, непрана вълна и я изгорете в една паница. Вземете малко от пепелта, на върха на ножа, и я сложете в устата. Дръжте я там до момента в който се стопи и изчезне с плюнката ви в стомаха. Правете го 2 пъти на ден, заран и вечер, всеки ден в продължение на 5 дни, до момента в който спре кръвоизлива. Спре ли, да не се взема повече пенел. Пепелта да се взема на гладно.

ЛИШЕИ

Печете се заран до 11 ч. на слънце, основно гръбначния дирек.

МЕНИНГИТ

Най-често от менингит боледуват децата. За задачата обръснете главата на детето, пригответе свеж топъл мая и го поставете на слепоочията му. Като сложите няколко пъти поред топъл мая на главата на детето, то ще оздравее.

НАТЪРТЕНО

1. Наложете болното място с печен лук и малко масло или счукан лук и сол. Лукът смекчава болката и лишава температурата.

2. Потопете парче памук в гореща вода и го сложете върху удареното място към 2 мин. После отново го потопете и по този начин 10 пъти, до момента в който болката  отмине.  Можете  да   наложете мястото и със селски мая.

НЕВРАЛГИЯ

1. Вземете гореща дъбова пепел и я намокрете с малко вода, да стане на рядка тиня. Сложете получената примес в забрадка и наложете мястото на лицето, където чувствате болежка. Да се държи по този начин компреса 5-10 мин. След това махнете компреса и намажете мястото с чисто дървено масло. После вземете вощина (това, което остава откакто се изтеглимедът и се изкара восъка). Стоплете вощината, сложете го в забрадка и налагайте мястото. Вощината би трябвало да е прясна. След това намажете отново мястото с дървено масло.

2. Всяка заран разбивайте по 1 прясно яйце с жълтъка и белтъка, сложете му малко захар и го изпийте.

3. Яжте доста ябълки и круши.

7. Всяка заран, в продължение на 40 дни, изпивайте по 1 чаша, 150 гр., студена вода на глътки. Като глътнете 1 глътка вода, ще я задържате в устата. Ще я размествате из цялата уста и по-късно ще я глътнете. Водата би трябвало да е прясна.

8. Да се прави памучен компрес с гореща вода. Вземете един леген с гореща вода и пълен пласт памук. С канче излейте горещата вода върху памука и до момента в който е още парещ, без да го изстисквате, го поставете на болното място. Ако памука е доста парещ, изчакайте няколко секунди, до момента в който лицето към този момент може да изтърпи. Върху памука се слага марля, а от горната страна пълен вълнен плат. Този компрес се държи 3-4 мин., след което го свалете, изстискайте водата от памука и още веднъж го напоете с гореща вода и го наложете. Компресът ще го вършиме всяка вечер, по 6 пъти. Всяка вечер ще взимате нов, чист памук.

9. След приключване на компресите, болното място се намазва с дървено масло и се обгръща добре с вълнен плат, с цел да се резервира топлината.

НЕВРАСТЕНИЯ

1. Сложете някакъв златен предмет в чиста вода, в съответствие 1:10 - 1гр. злато в 10 гр. вода, за 48 часа да престои на слънце. Микроскопичните частици на златото ще серазтворят във водата и тя ще стане лековита. Пийте веднъж на ден по 10 капки от нея. Златото ще контролира нервната ви система.

2. За всички нервни болести яжте доста ябълки, круши, орехи.

3. Неврастеникът би трябвало да яде по З кюфтета, направени от праз - заран, обед и вечер, в продължение на 10 дни. Рецептата се състои от: праз, малко брашно или галета, масло и яйца.

5. Вечер преди сън, изяждайте по една глава лук за тониране на нервната система.

7. Сутрин, обед и вечер по 2 чаши гореща вода на глътки.

9. Царевична вода - 1 кг. царевица да ври в 1,75 литра вода, до момента в който остане 1 литър вода. Да се пие 3 пъти дневно, заран, обед и вечер. Ще варите царевичната вода ден за ден.

НЕРАЗПОЛОЖЕНИЕ

1. Който е нерадушен, да мирише роза. Да натърка с листенцата на розата носа, ушите, устата и ръцете си.

2. Имате някакво неразположение на духа -отглеждайте карамфили, като ги помирисвате постоянно. Отглеждайте и здравец със същата цел.

НЕСПОКОЙСТВИЕ

За да се освободите от неспокойствието отидете да се разноските в гората измежду дърветата. Изберете си едно дърво и се опрете с тил в него. Стойте по този начин сред 5 - 30 мин. по ваша преценка. Главата ви да бъде леко наклонена.

НОЩНО НАПИКАВАНЕ

1. Да се пече гръбначният дирек на слънце, заран рано.

2. Да се вършат топли компреси на корема.

ОТПАДНАЛОСТ

Ако сте физически или душевно отпаднали, лекът за това се крие в дъбът. Отидете при някой остарял дъб, който не е прогнил и опрете гърба си в него. Така ще стоите 5-10-15 мин. или най-вече половин час. Дъбът ще отнеме част от вашите дисхармонични сили и вие ще се възстановите и ще си тръгнете здрави.

ОХЛУЗЕНА КОЖА

Няма по-добър лек за охлузената кожа отзехтина. Щом кожата ви се охлузи, намажете я с малко зехтин.

ОХТИКА

В някои случаи, в случай че човек е охтичав се предлага да се пушат цигари и да се гълта дима, като лечебна средство.

ОЧИ

1. За очите, яжте леща.

3. Друг способ да се ускори зрението ви е да режете лук.

4. Ако очите ви се зачервяват постоянно, всеки ден яжте по 100 гр. сурово жито в продължение на 10 дни. И тук се предлага рязането на лук.

5. Използвайте и различен способ за увеличаване на зрението - методът на централизация в точка. Започнете от 1 мин. и последователно увели­чавайте.   Като   правите   упражнението, съзнанието ви би трябвало да бъде концентрирано.

6. Правете извършения на очите си да отправите повече кръв към тях: Повдигнетеочите си нагоре към небето, по-късно надолу към земята, след това надясно и най-после на ляво. Това упражнение ще изпълнявате без да движите главата си, да става единствено от очите. Изобщо правилото е: когато искаш да видиш нещо, да не въртиш главата си на една или на друга страна, а да движиш очите си.

7. За положително зрение би трябвало да консумирате: за деца и юноши по 700-800гр. чисто масло на месец, за възрастни 400-500гр. Маслото да е прясно и да се държи на изсъхнало и мрачно.

8. Ако очите ви са отслабнали, вглеждайте се в жълти цветя.

ПАРАЛИЗА

1. Разтривайте гръбначния дирек с дървено масло от горе на долу.

2. Правете дихателни извършения. Дълбоко дишане заран, обед и вечер по 7 вдишки. Задържайте въздуха колкото можете повече.

5. Вечер мийте краката си с топла вода.

6. Жива вода

ПАРОДОНТОЗА

1. Жабурете устата си с вино.

2. Яжте прясно и изкиснато сирене.

ПЛЕВРИТ

2. При слепване се предлага селски мая с мед и обитаем нишадър. Наложете отварата на мястото на срастването.

ПНЕВМОНИЯ

2. Правете си вендузи.

ПОЛОВА ПАСИВНОСТ

Вечер преди лягане изяждайте по една глава лук, без обработка и подправки.

ПРОСТУДА

1. При настинка първата мярка е да вземете разхлабително, да се почисти стомахът и червата ви от всички ненужни субстанции. Един два дни се въздържайте от ястие, яжте по две паници чорба от картофи. Изпивайте и по 2 чаши спаначен сок със сол и по 3-4 чаши гореща вода.

2. Ако някой от вас е простуден, дано се качи два-три пъти на някой връх, да се изпоти добре. След това да изпие 2-3 чаши гореща вода и да се преоблече.

3. При мощна настинка вземете една ябълка и я обелете. Дъвчете корите й дълго време и по-късно ги изплюйте. После си сварете синя тинтява, цветове от пелин и подбел и пийте по 1 кафена чашка дневно.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

4. А също и всяка заран правете слънчеви бани и извършения за надълбоко дишане.

5. Всяка вечер измиване на краката с топла вода, а през вечер, измиване на слабините.

РАК

1. Когато възприятията на хората станат противоположни на мозъка, влизат в сблъскване, когато мислите станат егоистични, се образува ракът - индивидуализира се клетката, не се подчинява на общия закон на организма, желае да води независим живот - това са раковите формирания. Първо би трябвало да внесете естетика сред мислите ичувствата си. Понеже възприятията ви са подтиснати, ще ги освободите първо тях. Ще обикнете хората. Ще им вярвате, ще посещавате заболели, ще обиквате непознати деца, като свои.

3. Да не се яде месо. Ще ядете всеки ден заран, обед и вечер печен или недопечен кромид лук. Суровия лук също и защищава от рак.

4. Вземат се корени от кукуряк, набождат се в една леко издълбана ябълка и по този начин дружно се изпичат в фурната. След това корените се изваждат от ябълката, варят се и тази запарка да се пие 3 пъти на ден.

5. Дишайте надълбоко.

РАНИ

Забъркайте брашно, зехтин и жълтък от яйце. Омесете ги на питка и наложете мястото на раната.

РЕВМАТИЗЪМ

1. Вземете деликатно 3-4 пчели и ги сложете да ви ужилят по мястото където е ревматизма. Правете този способ 10 дни и ревматизмът ви ще изчезне с помощта на свойствата на киселината, която отделя пчелата.

2. Вземете 7 глави червен лук, нарежете ги и ги счукайте ситно. Сложете в тях 25 гр. сол. Сложете лука на стъпалата на краката си и го дръжте по този начин 10-12 часа до момента в който спите. Може да усетите лек сърбеж през това време, което не трябва да ви безпокои. Още след 3-4 опит ще усетите усъвършенстване в краката си.

6. Правете слънчеви бани.

СКАРЛАТИНА

1. Пийте за намаление на температуратапо 4-5 чаши гореща вода едновременно.

2. Болният да не яде самун, мляко и така нататък Да мине единствено на варени картофи.

СКРОФУЛИ

Правете слънчеви бани до обед, до 11 ч. Докато се печете главата ви да бъде на сянка. Ще започнете с 15 мин. дневно и последователно ще увеличавате времето на слънчевите бани.

СЛИВИЦИ

СТАВНИ БОЛКИ

Намажете болното място с печен лук и малко масло. Лукът смекчава болката и лишава температурата.

СТЕСНЯВАНЕ НА ПИЛОРУСА

Сутрин, обед и вечер, 1 час преди ястие, да се взема дървено масло, по 1 кафена чашка, с цел да може да се разшири и омекне отвора на пилоруса.

СТОМАХ

1. Ако ви боли корем, сварете си чай от бял или жълт равнец с мед. Пийте го три пъти дневно парещ.

3. Ако стомахът ви е смутен, сварете си ряпа и пийте сока й. По 3 супени лъжици, заран, обед и вечер, в продължение на 10 дни.

5. За нервозен корем яжте портокали.

7. За стомашно-чревни разстройства пийте сокот прясно зеле.

8. Захарното цвекло е отлична храна и лекарство за   цялата   храносмилателна система.

10. При слаб корем, яжте черници. Пийте по 1 чаша домашно вино дневно.

СТРАХОВА НЕВРОЗА

СХВАНАТ ГРЪБНАК

СЪРЦЕБИЕНЕ

2. Да се пие топла вода.

4. Кратки слънчеви бани, като сърдечната област да се покрива.

ТЕМПЕРАТУРА

1. При температура, ще пиете гореща вода, до момента в който се изпотите няколко пъти, като след всяко изпотяване се преобличате.

2. Сварете си няколко огромни -100 грамови картофи, само че с корите, и ги изяжте, като ги дъвчете добре.

ТЕНИЯ

При тения в стомаха, изпържете и изпечете тиквено семе и го изяжте. Така главата на тенията се отлепва от стените на червата. След това взимате разхлабително и я изхвърляте.

ТРЕСКА

1. За тресчица пийте по 100гр. пелин заран, обед и вечер. Между треската и пелинът се основава връзка-реакция, и щом те се свържат между тях, човек оздравява.

2. Изпийте 1, 2, 3, 4, 5, 6, чаши гореща вода или чай, до момента в който във вас се образува реакция на изпотяване. След това се преоблечете и още веднъж изпийте няколко чаши. Вземете малко дървеномасло, намажете си краката и ръцете, и си легнете.

3. Яжте люти чушки.

ТУБЕРКУЛОЗА

3. Яжте кори на кисели ябълки. Корите ще ги дъвчете постепенно и откакто изстискате всичкия сок от тях, ще ги плюете.

4. Яжте сладостен, червен кромид, минимум по една глава дневно. Като го ядете го дъвчете хубаво.

6. Да се използват по 1 -2 лимона дневно.

7. Преминете напълно на вегетарианска храна.

9. Яжте недопечен чесън.

11. Всяка заран и вечер, преди лягане, да се взима по 1 лъжица чисто дървено масло.

УРОЧАСВАНЕ

Причината за урочасването се дължи на мощния взор на избран човек, чиято мощ от своя страна се дължи на насъбраното електричество, което излиза посредством очите му. Ако не можете да го асимилирате, това елек­тричество отправено към вас може да създаде известна какофония, която ще се отрази на положението на организма ви. Намерете човек, който е добър проводник натова електричество, чийто организъм може да издържи на въздействията, които се отделят от болния. Вземете едно крепко яйце и накарайте индивидът против вас да чукне яйцето в челото ви и в скоро време ще се почувствате добре. Яйцето лекува, като гълтам непотребната сила, която се е натрупала в организма на индивида, и по този метод той се освобождава от своето мъчително положение.

УХАПВАНЕ ОТ КОМАР

При захапване от комар, наплюнчете пръста си и намажете с плюнката ухапаното място.

ФИЗИЧЕСКО НЕРАЗПОЛОЖЕНИЕ

Ако изпаднете във физическо нераз­положение, изпийте сока на 2-3 лимона със захар. След това изцедете и изпийте сока на 2-3 портокала.

ХЕМОРОИДИ

1. Хемороидите се ускоряват през май, по тази причина преди да пристигна месец май, ще пиете запарка от подъбиче. По 1/2 чаена чаша, 3 пъти дневно. Може да се засилят и през останалите месеци от годината, тогава отново ще пиетеотвара от подъбиче.

ХРЕМА

3. По една чашка кафе дневно.

ХЪЛЦАНЕ

При хълцане изпийте 1-2 чаши гореща вода и дишайте надълбоко.

ЦИРЕИ

1. Вземете ленено семе и го сварете с мляко и захар. Наложете с получената примес болното място.

ЧЕРЕН ДРОБ

2. За смутен черен дроб се предлага да се обкръжите със зелени цветя.

3. Яжте повече сирене, само че да е изкиснато, да не е солено.

4. При повишен черен дроб пийте запарка от цикория. Вземете цялото растение: корен, стебло, листа.

ШАРКА

2. Пийте гореща вода 3 пъти дневно по 3 чаши. Стойте на топло.

ЯЗВА

1. Всеки ден ще пиете по една чаша зехтин.

2. Взимате 150 гр. чист зехтин и го размесвате със ситно счукан чесън, тъй че да се получи гъста каша. Взимайте по една чаена лъжица три пъти на ден.

5. Сок от прясно зеле, по 1 чаша на ден.

7. Не яжте кисело, люто, солено, а също и фасул, леща, грах.

9. Можете да употребявате и следния способ:

Първия ден, сутринта изпийте няколко чаши гореща вода, за промиване на стомаха и червата. След това 1 чаша дървено масло преди лягане. 1-2 часа след дървеното масло вземете житена вода.

Втория ден, същото във връзка с горещата вода и дървеното масло, само че вместо житена вода, вземете овесена каша.

Третия ден, също като при втория, само че вместо овесена каша вземете картофена чорба.

Четвъртия ден, както при третия, само че вместо картофена чорба, вземете смокинена супа, само че без твърдите елементи.

Петия ден, повтаряте първия и така нататък, в продължение на 10 дни. След 10 ден, спирате дървеното масло и на болния се дава чай със сухари и краве масло.

ПРИЛОЖЕНИЕ

Приготвяне на Тархана

Продукти: 

1/2 литра вода, 10 люти чушки, 1 междинна огромна паница с нарязана алена капия, 1 парче (15/15) тиква, 2 ябълки, 2 приблизително огромни моркова, 1 кг. нарязани и изцедени домати.

Приготвяне: 

Доза за един човек: 

2 супени лъжици тархана, на една чаена чаша вода.

Приготовление на кваса: 

В 250 гр. боза се поставят 1 чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка захар. Сместа се разбърква и се оставя да ферментира за 2-3 дни. След което се прибавят 3 супени лъжици брашно. Разбърква се до приемането на гъста каша, която престоява до цялостно втасване.

www.spiralata
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР