Още по темата08.04.2019 / 23:09Билките през април - люляк Цветовете

...
Още по темата08.04.2019 / 23:09Билките през април - люляк Цветовете
Коментари Харесай

Чупим лилавите дъхави клонки, за да ги слагаме за красота в дома си, а колко болежки лекува люляка-Ето няколко рецепти

Още по темата08.04.2019 / 23:09Билките през април - люляк

Цветовете на люляка имат потогонно деяние и имат обезболяващ резултат. Освен това сполучливо се употребяват за лекуване на камъни в бъбреците и черния дроб.

Отварата се употребява при магарешка кашлица и бъбречни болести.

А знаете ли, че болката на ставите се маха с алкохолна смес с това цвете?

Особено е потребна тинктурата от цвят на бял люляк.

Как се прави запарка от люляк?

1 супена лъжица изсъхнал цвят се залива с 1 чаша вряла вода, 20 минути стои и се прецежда. Този чай оказва помощ при епилепсия.

Също оказва помощ и при астма. 2 супени лъжици цвят се варят като чай в 0,5 л кипяща вода – преди да се прецеди, стои 1 час. Прецедете и приемайте по 1/4 – 1/2 чаша 3 пъти дневно, 30 минути след закуска и половин час преди обяд и вечеря.

В съветската национална медицина, цветът на люляка като чай се пие при настинки, магарешка кашлица, камъни в бъбреците и белодробна туберкулоза.

Водният дестилат от цвят на люляк се предлага при настинки, грип, кашлица, зной, белодробна туберкулоза, стомашни язви, диария, бяло течение.

При радикулит, артрит и остеохондроза е потребно да се пие запарка от цвят на люляк за лосиони и компреси. Една лъжица се поставя в чаша вряща вода. Стои един час, по-късно се филтрира – взема се 3 пъти дневно по една супена лъжица. Бъдете деликатни! Да не се надвишава избраната доза от лекарството.

 

Тинктура от люляк по какъв начин се прави ?

Първи вид.

Трябва ви алкохол. Половин литър водка се поставя в буркан и се натъпква с цветовете на ароматното растение. Оставя се на топло място за 24 часа. След това се филтрира. Вечер 1 супена лъжица се поставя в чаша с гореща вода и се приема преди лягане за ревматизъм и артрит.

 

А ето още един втори вид!

Люляковият цвят се залива с половин литър чист алкохол до върха. Стои 21 дни на мрачно място, след това се минава през филтър. Вземат се 30 капки, 3 пъти на ден преди хранене. Курсът на лекуване – 3 месеца. Същата смес се употребява за масаж и компреси. Използва се за лекуване на подагра, сол в ставите

Вариант 3 за смес: 50 грама цвят престояват в 100 грама водка за една седмица, след това се прецежда. Тинктурата се разрежда с преварена вода (1:10) и се прави на гърлото гаргара с ларингит./ За дамата

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР