Още по темата03.10.2015 / 01:13Никога не пускайте пералнята на този

...
Още по темата03.10.2015 / 01:13Никога не пускайте пералнята на този
Коментари Харесай

За да сме здрави: Ето защо не трябва да перем бельото заедно с другите дрехи!

Още по темата03.10.2015 / 01:13Никога не пускайте пералнята на този режим, тъй като...

Дори персоналната ни хигиена да е на равнище, някои нездравословни привички, свързани с нея, могат да ни разболеят
Част от тях усвояваме още в детските си години и продължаваме да ги практикуваме, без даже да се замисляме.

Някои от грешките идват от устрема към непорочност. Въпреки това постоянно рутината, в която сме уверени, се оказва причина за влошеното ни здраве.

Навик

Поредното досадно занятие за съвсем всяка стопанка е стартирането на пералня. Тъй като сме обречени да го вършим много постоянно, изцяло обикновено е да не влагаме особена мисъл в това, което вършим и да действаме машинално. Такъв табиет е прането на долни дрехи в пералнята дружно с всички други облекла, което се оказва рисково за здравето ни.

 здрави

Как да бъдем здрави?

В дебелото черво живее бактерията ешерихия коли. Тя попада по бикините или боксерките. Когато доближи до друга система в човешкия организъм, е способна да ни докара много грижи. Изпирайки мръсното долни дрехи дружно с другите облекла, във водата се популяризират над 100 милиона ешерихия коли. Впоследствие те се полепят по останалото пране и по този метод могат да се развъдят на всички места.

Друг подъл наш табиет е накисването на употребявани съдове в мивката за през нощта. Така сътворяваме удобна среда за развиването на бактерии, измежду които салмонела, стафилококи и други. За да се предпазим от стомашни инфекции, би трябвало да мием чиниите незабавно, откакто приключим с храненето. Също по този начин е значимо да почистваме и самата мивка, изключително когато в нея са останали части месо и други останки от храна.

Друг значим хигиеничен табиет в кухнята е вярното потребление и постоянно измиване на дъската за рязане. Специалисти считат, че повърхността й е 10 пъти по-мръсна от седалката на тоалетната паница. Поради съществуването на голям брой бактерии не трябва да режем месо и зеленчуци на една дъска. Ако върху нея нарежем месо, в нея проникват бактерии като салмонела да вземем за пример, които след това се придвижват върху зеленчуците, които сме нарязали. Така сътворяваме евентуална заплаха от хранително натравяне.
Погрешно
Сред нездравословните хигиенични привички се подрежда и неправилното миене на ръцете. Този табиет е доста значим. Макар и да ни се коства доста натурален и елементарен, би трябвало да отбележим, че постоянно се извършва неправилно. Ключът към ефикасното измиване на ръцете не се намира в температурата на водата, а в продължителността на процедурата.

Експерти считат, че не е нужно да изгаряме ръцете си с прекомерно топла вода, а просто да ги почистваме в продължение на най-малко 30 секунди. В същото време горещата бликам отслабва защитните механизми на кожата и я изсушава, което води до своите последствия.

Подсушаването на ръцете след измиване също е доста значимо. Използването на хавлия не е изключително целесъобразно, защото тя също е евентуална среда за отглеждане на бацили. Машините за сушене също не са от най-хигиеничните, защото в тях се развиват купища бактерии, които попадат по ръцете ни посредством топлата въздушна бликам. Именно по тази причина е по-добре да се подсушаваме със салфетки.

Рутина

Рязането на ноктите е част от рутината ни. В него няма нищо рисково, в случай че използваме личната си нокторезачка. Вземането назаем на непозната може да ни докара инфекции, гъбички и други главоболия. Ежедневният душ също може да бъде придружен от някои неточности. Не бива да релаксираме под гореща вода, защото това дехидратира кожата ни. Затова би трябвало да се къпем бързо и да пазим топлите душове за вечерта, преди да си легнем, поучават експерти.

Почистването на ушите става известно също може да бъде нездравословно за здравето ни. Ушната тиня е одобрявана за мръсна, само че в действителност тя е композиция от себум, кожни кафези и секрет от ушния канал. Тя е потребна и има предпазващата функционалност. В същото време с клечките за уши можем да нараним тъпанчетата и да протрием деликатната повърхнина на каналчетата.

Източници: Тeлeгрaф, lekuva.net
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР